Diada de Santa Anna accidentada, amb un sol castell carregat pels Nens del Vendrell

26/07/2023 - 16:33h

La caiguda del primer 3d8 de la temporada, que ha quedat en carregat, ha obligat a suspendre la resta de l’exhibició

Accidentada diada castellera de Santa Anna 2023, precisament en una jornada de festa major en què la colla local dels Nens del Vendrell arribava amb el millor estat de forma dels últims anys.

Prova del bon estat de preparació i resultats fins ara dels Nens aquest 2023 ha estat el fet que la colla que encapçala Jordi Risa hagi obert plaça amb la seva proposta ‘estrella’ de la diada, el primer 3d8 que portaven en una actuació aquesta temporada.

Amb tot, el castell ha quedat només en carregat i la caiguda ha condicionat definitivament la resta de la jornada, que havia començat tard amb el primer i únic castell carregat a les 14.12h i que s’ha donat per suspesa minuts abans de les 15h.

El castell ha pujat ferm i amb bones mides i ritme i els Nens del Vendrell l’han carregat amb prou suficiència, però en la descarregada s’ha anat tancant perillosament a l’alçada de quints i l’estructura ha acabat cedint. La caiguda ha estat de les considerades lletges, atès que el pom de dalt ha caigut sol cap un costat, els quints cap a l’altre i tot plegat ha provocat que hi haguessin diversos castellers contusionats, tant del tronc com del peu.

Després d’uns minuts en què les assistències sanitàries han atès alguns membres de la colla a la mateixa plaça Vella i podien ser evacuats de l’indret, la manca de prou suport sanitari i les conseqüències físiques de la caiguda han obligat a concloure l’actuació amb aquest únic castell carregat.

Així les coses i per a properes diades, sobretot la Fira de Santa Teresa a l’octubre, quedarà veure a plaça la bona feina que els Nens del Vendrell portaven als assaigs i també en les primeres diades de la temporada. En aquest sentit, recordem que el programa previst per aquest dimecres també duia la previsió del que ja hagués estat el cinquè 4d8 de l’any i la quarta td7.

També et pot interessar

Comentaris