Problemes de salut porten Ramon Carbó a fer un pas al costat a la política local

24/07/2023 - 16:19h

És un dels històrics de la política municipal i ha estat 13 anys alcalde del municipi i 25 a la política

Problemes de salut han portat al polític Ramon Carbó Vert (Junts) a fer un pas al costat en la política local. Tot i guanyar les eleccions del passat 28M al seu municipi amb 438 vots i 3 regidors l’acord entre Foment Martinenc i ERC el van relegar a l’oposició calcant el que va succeir ara fa quatre anys, aleshores però amb la CUP entrant també al govern. “Necessito baixar el meu ritme de vida i he pres aquesta decisió. El primer és la salut i ara no em convé soroll, reunions ni maldecaps”, ha reflexionat Carbó. Pendent també de la seva prejubilació Carbó ja no va prendre l’acta de regidor en la constitució de l’Ajuntament martinenc el passat 17 de juny i en el seu lloc va entrar la persona que figurava en el número 4, en aquest cas Àlex Santiago. “Ajudaré el grup en tot el que em demanin, però ara no estic per plens ni reunions”.

Passar el relleu

Carbó ha explicat al 3d8 que la seva salut ha retrocedit aquestes últimes setmanes i que en cas d’haver pogut formar un govern la idea hauria estat entrar com a alcalde i passar el relleu al cap de quatre mesos, però finalment no s’ha donat el cas. Aquest polític de referència al municipi ha explicat que es pren dos anys sabàtics de política i que si transcorregut aquest temps la seva salut millora no descarta tornar a primera fila de la política.

Llarga trajectòria

Nascut a Sant Martí Sarroca fa 63 anys, Ramon Carbó, actualment comercial del sector agroalimentari va entrar a la política municipal l’any 1995 aleshores sota les sigles del partit Independents per Sant Martí. El 1999, encara com independent, pacta un govern d’unitat amb els socialistes amb Pere Tort al capdavant. Mateixos resultats que es donen quatre anys després tot i que Carbó ja es presenta amb Convergència i Unió. La del 2003 es recorda com la legislatura on Carbó trenca el pacte amb els socialistes i amb el suport encobert d’ERC continua com a alcalde. Les eleccions del 2007 i del 2011 les guanya amb majoria absoluta i és a partir del 2015 que tot i guanyar amb nombre de vots diferents pactes d’altres partits el desplacen a l’oposició. En total més de 25 anys a la política dels quals 13 com a alcalde de Sant Martí Sarroca. També va ser vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i va ser jugador i directiu de la UE Martinenca.

També et pot interessar

Comentaris