La Diputació de Barcelona invertirà 6 milions d’euros en quatre projectes de la Mancomunitat Penedès-Garraf

19/07/2023 - 18:21h

Es construirà una nova planta de biomassa i es millorarà el CAAD

La nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha avançat avui que l’ens invertirà 6 milions d’euros en quatre projectes de la Mancomunitat Penedès-Garraf durant la legislatura que acaba de començar. Moret ha fet l’aunici durant la seva visita a la planta de tractament d’aigües residuals de la Mancomunitat a Vilafranca. La major part d’alcaldes dels municipis de l’Alt Penedès i Garraf han acompanyat Moret a la trobada.

Els quatre projectes en què s’invertiran els 6 milions d’euros són la construcció d’una nova planta de biomassa, l’ampliació del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD), la millora i ampliació de les tres plantes de tractament de residus que gestiona la Mancomunitat i, finalment, la modernització del laboratori de l’ens.

La principal inversió serà a la nova planta de biomassa. S’hi destinarà 1,5 milions d’euros. Actualment, la Diputació està redactant ja el projecte executiu, però encara no es coneix l’emplaçament concret on es construirà. El president de la Mancomunitat i nou vicepresident de la Diputació, Sergi Vallès, ha explicat que “tenim damunt de la taula tres possibles solars per la planta de biomassa, però encara no s’ha decidit quin és el més idoni”. Vallès no ha volgut detallar els municipis on se situen aquests tres solars.
Per la seva banda, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics rebrà una injecció econòmica de 700 mil euros que es destinaran a ampliar el recinte i a millorar les condicions de vida dels animals recollits.

La resta del paquet d’inversions es destinarà a ampliar la capacitat i millorar el rendiment de les plantes de tractament d’envasos, de compostatge i de transferència que gestiona la Mancomunitat i a modernitzar el laboratori de la planta de tractament d’aigües residuals de Vilafranca.
“Els quatre projectes que rebran la inversió són exemples de la vocació de servei que hem de tenir les institucions cap els municipis i els ciutadans”, ha assenyalat la nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret. La presidenta s’ha estrenat en el càrrec amb la visita a la comarca i fent aquest anunci d’inversió econòmica a la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Moret ha posat l’accent en recordar “la necessitat que tenim de lluitar contra el canvi climàtic i d’apostar per les energies renovables. “Una planta de biomassa com la que es construirà a l’Alt Penedès és el millor exponent d’aquesta política mediambiental tan necessària de cara al nostre futur”.

També et pot interessar

Comentaris