El Govern preveu fer dos nous accesos a l’AP-7 i la C-51 al Baix Penedès i millorar Vilafranca del Penedès Centre

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella (Foto: ACN)
12/07/2023 - 16:33h

Contempla una quinzena d’enllaços a les autopistes AP-7 i AP-2 i els finançarà amb 250 milions d’euros inclosos en els 914 milions pactats amb l’Estat

El Govern de la Generalitat destinarà 250 milions d’euros per a la millora de la connectivitat de les autpistes AP-2 i AP-7, amb actuacions en nou enllaços i la construcció de set noves connexions.

Els diners hauran de ser una transferència del Ministeri de Transports, i formen part dels 914 milions del protocol signat el passat divendres, que també inclou els intercanviadors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb Rodalies a Sant Cugat del Vallès, intervencions a l’N-II i a l’Eix Pirinenc (N-260).

La consellera de Territori, Ester Capella, ha dit que el govern espanyol ja té sobre la taula els convenis que cal signar per tirar endavant els projectes i començar a treballar el més aviat possible.

Capella ha visitat aquest dimecres dos punts d’aquestes futuribles inversions, al nus on conflueixen la carretera N-150, l’AP-7 i la C-58, a Barberà del Vallès, i a la zona dels intercanviadors a Sant Cugat. Un parell dels enllaços previstos a l’AP-7 es preveuen a la comarca del Baix Penedès; concretament al terme municipal de Banyeres del Penedès i a la C-51 al Vendrell; i també es remodelarà l’enllaç de Vilafranca del Penedès Centre a l’AP-7.

La responsable del Departament de Territori ha explicat que tots els treballs previstos venen motivats per la finalització de les concessions dels peatges, que han comportat “un increment de la congestió i una manca de capacitat per donar resposta” per part de l’Estat. Això, a la vegada, s’ha traduït amb un increment de la sinistralitat. Per això, s’intervé en aquests punts, ha remarcat.

“La pilota a la teulada del ministeri”

La consellera de Territori ha assegurat que s’han enviat els convenis per a tots els projectes de millora d’infraestructures al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de l’Estat perquè els signin i es pugui començar a treballar. “Tenen la pilota a la seva teulada”, ha assenyalat Capella, que ha recalcat que si “hi ha voluntat política” els processos es poden accelerar. La consellera ha exigit el compliment dels acords, avisant que “si no, es trenquen i després es molt difícil construir” una nova entesa.

També et pot interessar

Comentaris