El govern de Vilafranca reafirma el seu compromís per fer una Vilafranca més segura


L’alcalde, Francisco Romero, ha avançat un paquet de mesures on destaquen la incorporació de 3 nous agents policials i la instal·lació de 15 noves càmeres de videovigilància
Aquest dilluns, ben d’hora, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero i el regidor de Seguretat i Convivència, Ramon Zaballa han explicat les diverses mesures que durant aquest any instauraran a la ciutat per fer de Vilafranca una ciutat més segura. Per Romero la seguretat és un tema prioritari i tal com va anunciar en campanya ara, gairebé tres setmanes després de la seva entrada a l’alcaldia posa mans a l’obra per complir el que havia promès en les propostes dels primers 100 dies de govern.
“La seguretat és un tema que ens preocupa, compartim aquesta preocupació de la gent, les entitats, els comerços i el que volem ara és reafirmar el nostre compromís per fer de Vilafranca una ciutat més segura a tots els barris”. I una de les primeres mesures serà la contractació de 3 nous agents de seguretat que completaran una plantilla de 69 efectius per la vila. La intenció de l’equip de govern és tenir actius aquests nous agents abans de la festa major. “Amb aquestes incorporacions el que pretenem és treballar molt la figura del policia de barri, la proximitat, el coneixement de la situació de cada barri o els neguits dels veïns i comerços”, explicava Zaballa que afegia que un altre de les mesures ha estat una reunió amb els responsables dels cossos i forces de seguretat de l’Estat que operen a Catalunya però de forma especial amb els Mossos d’Esquadra. “El problema de seguretat l’hem d’abordar d’una manera transversal i integral amb la participació de tots” en referència a d’altres cossos com la Policia Nacional o la Guàrdia Civil. En aquest sentit l’Ajuntament està pendent d’una reunió imminent amb el delegat del Govern d’Espanya a Catalunya.
Més càmeres de videovigilància
Una altra de les mesures rellevants serà la instal·lació de 15 noves càmeres de videovigilància en una primera fase que vol tenir continuïtat en el futur. Abans no acabi l’any ja estaran operatives en cinc punts de la vila on cal una vigilància més estricta. Els punts seran la cruïlla del carrer Espirall amb Sant Sadurní, la rambla de Sant Francesc davant l’escola Sant Josep, la plaça Doctor Bonet, la Plaça Pau Casals i la plaça de l’Estació. En cadascun d’aquests punts hi haurà tres càmeres, dues de fixes i una de mòbil. “Ens ajudarà molt a la detecció i la prevenció”, reflexionava Zaballa que comentava que les càmeres han de tenir un efecte “dissuassori”. En aquest sentit, l’alcalde ha avançat també que en una segona fase està previst instal·lar més càmeres en espais com la plaça de la Verema, a la rambla de la Girada, a la plaça de la Sardana o del Tívoli i ampliar les que hi ha actualment a la plaça Jaume I, entre d’altres.
Els agents cívics o serenos
Una altra mesura que ja havien anunciat en campanya els socialistes era la instauració de la figura dels agents nocturns més coneguts antigament com serenos. Zaballa ha anunciat que l’objectiu és tenir a principis del 2024 operatius entre 6 i 8 persones que es contractarien a través de plans d’ocupació per desenvolupar aquesta tasca. Una figura que estaria en contacte constant amb la Policia Local i que patrullaria en horari de 22 a 6 hores del matí. Zaballa ha posat d’exemple altres ciutats on ja funciona aquesta figura com Santa Coloma de Gramanet i més recentment Sant Pere de Ribes.
Finalment, una de les últimes mesures i que, segons el regidor, ha tingut molt bona acollida, ha estat la instal·lació del despatx del regidor de seguretat i convivència a la mateixa caserna de la Policia Local. “L’objectiu és fer un seguiment acurat del dia a dia però no volem que s’entengui com una ingerència professional i no és la meva intenció de fer de policia”, ha conclòs Zaballa.