Magí Pallarès torna a l’alcaldia de Sant Jaume dels Domenys

El nou govern de Sant Jaume dels Domenys.
17/06/2023 - 16:54h

Les confirmacions d’Amadeu Benach (BYN) com a alcalde de Banyeres del Penedès i l’estrena de Christian Soriano (PSC) a Santa Oliva, últimes incògnites resoldre’s al Baix Penedès

El retorn de l’històric dirigent de CiU i actual líder de Convergents, Magí Pallarès, a l’alcaldia de Sant Jaume dels Domenys és el més destacat en les incògnites polítiques que mancava resoldre a la comarca del Baix Penedès els últims dies i fins i tot hores.

Les altres dues han estat la confirmació d’Amadeu Benach (BNY) com a alcalde de Banyeres del Penedès i l’estrena de Christian Martínez (PSC) a l’alcaldia de Santa Oliva.

Sant Jaume dels Domenys

A Sant Jaume dels Domenys va guanyar les eleccions municipals Marta Ventura (ERC), la primera dona en fer-ho, però un pacte entre els 4 regidors de Convergents per Sant Jaume dels Domenys (CSJ) i els 3 de Compromís per Sant Jaume (CM) del fins ara alcalde, Marc Palau, han barrat el pas d’ERC al capdavant de l’Ajuntament domenyenc.

Segons l’acord de govern signat en aquest municipi i que els dos partits explicaran la setmana que ve, Magí Pallarès serà alcalde el primer any i mig de mandat, Marc Palau el següent any i mig i Pallarès tancarà la legislatura l’últim any. La primera tinença d’alcaldia l’ostentarà el partit que lideri el govern en cada moment i la segona, el que no sigui de l’alcalde.

Banyeres del Penedès

A Banyeres del Penedès, Amadeu Benach ha estat renovat en el càrrec d’alcalde gràcies als únics vots dels 5 regidors d’Un Nou Banyeres (BYN), per tant per majoria simple com a força més votada el 28-M, si bé el candidat de Banyeres Verds (BV), Marc Majem, s’ha postulat com a alcaldable perquè es pensava que hi havia dues tandes de votació i l’error tècnic ha impedit que Benach ja fos proclamat alcalde per majoria absoluta.

Els dos partits han arribat a un pacte de govern, com també ha fet BNY amb Més-Banyeres, amb dos regidors, per bé que ja es preveia que l’acord no quedés plasmat en la votació d’aquest dissabte.

A més, Amadeu Benach treballarà per un altre pacte amb el PSC per intentar formar un “govern d’unitat”.

Santa Oliva

Finalment, val a dir que la incògnita a Santa Oliva, on el PSC de Christian Martínez va guanyar el 28-M per majoria simple, s’ha resolt amb el nomenament de l’alcalde gràcies al suport també del regidor del PP, Francisco Ripoll.

Així doncs, a l’oposició del consistori santaolivenc hi ha els 3 regidors de Compromís, amb la fins ara alcaldessa Virginia Moreno; i 2 d’ERC-AM.

També et pot interessar

Comentaris