S’acaben els dubtes de quatre municipis on hi havia interrogants oberts

Junts, ERC i la CUP van arribar ‘in extremis’ a un acord per governar plegats a Vilobí
17/06/2023 - 15:52h

A Torrelavit es reedita el darrer pacte, a Vilobí un tripartit fa fora el socialista Edo, a Sant Llorenç Jordi Catalan ha estat investit alcalde i a Castellet, PSC i ERC pacten un govern fort i d’esquerres

Aquest dissabte s’han acabat de desvetllar els pocs dubtes que hi havia en alguns ajuntaments a l’hora de formar alcaldies i equips de govern. Així, a Torrelavit, ERC i Veïns Independents per Torrelavit (VIT) han reeditat el pacte de govern que han mantingut els darrers quatre anys. Així, Manuel Raventós (ERC) tornarà a ser el batlle del municipi aquest mandat, i Teresa Mateu (VIT) serà nomenada tinent d’alcalde del nou govern.

Igual que el 2019, Junts per Torrelavit va ser la força guanyadora dels comicis del 28M. Ramon Riera, cap de llista de Junts, no va aconseguir la majoria absoluta, i això li ha acabat costant l’alcaldia. Amb quatre regidors, Riera no s’ha pogut imposar als cinc que sumen ERC i VIT amb aquest pacte.
Tal com van explicar republicans i independents, l’acord ha estat possible “gràcies a les coincidències dels programes electorals i a les confiances teixides en l’equip de govern durant el mandat 2019-2023”.

A Vilobí
La victòria en minoria de Francesc X. Edo a Vilobí l’ha deixat, finalment, fora de l’alcaldia. Després de molts dies de negociacions, Junts, ERC i la CUP van arribar ‘in extremis’ a un acord per governar plegats al municipi els pròxims quatre anys, i trenquen així dos mandats consecutius d’Edo com a alcalde.
Edo va guanyar els comicis del 28 de maig amb 4 regidors, Junts i ERC en van aconseguir 2 cada un i la CUP va sumar un representant. D’acord amb el pacte que han establert Junts, ERC i la CUP, Esther Vallès -diputada de Junts al Parlament- començarà el mandat com a alcaldessa, ocuparà el càrrec dos anys i mig. Josep Maria Flores (ERC) li agafarà el relleu i ocuparà l’alcaldia el darrer any i mig de legislatura.

Sant Llorenç d’Hortons
Un pacte de govern també ha deixat Poble 2.0 sense l’alcaldia de Sant Llorenç d’Hortons. Malgrat que Jaume Julibert -el relleu de Jordi Ferrer, l’anterior alcalde, al capdavant de la formació- va guanyar els comicis del 28M, el pacte entre Més per Hortons i Avancem li ha impedit rebre aquest dissabte la vara d’alcalde.
Els de Jaume Julibert van aconseguir en els darrers comicis 5 regidors, els mateixos que Més per Hortons, amb Jordi Catalan al capdavant. Cristina Ferrer, d’Avancem, amb un regidor, ha estat clau per definir l’alcaldia. Tot i mantenir negociacions amb els dos partits, finalment li ha donat el seu suport a Catalan.

Castellet i la Gornal

Els grups del PSC-CP, que compta amb 5 regidors a l’Ajuntament de Castellet i la Gornal, i ERC-AM, amb 2 regidors, d’acord amb els resultats de les darreres eleccions municipals, acordaven dijous a la nit constituir un govern municipal d’esquerres que representarà una majoria estable al govern del municipi.

L’acord ha permès que Xavier Revuelta hagi estat investit alcalde per a tota la legislatura, mentre que els dos regidors d’ERC-AM entraran al govern municipal, amb l’objectiu de treballar conjuntament per Castellet i la Gornal i amb obertura de col·laboració amb la resta de grups municipals.

També et pot interessar

Comentaris