Kenneth Martínez, nomenat alcalde del Vendrell amb els vots del PSC i PP

Kenneth Martínez rep de la bara d’alcalde del Vendrell de mans d’Alfons Herrera, president de la Mesa d’edat.
17/06/2023 - 14:07h

L’alcalde socialista s’ha imposat als 5 vots obtinguts per l’alcaldable de Som Poble-ERC, els 2 de Vox i les regidores d’En Comú Podem i Fem Vendrell (FEMEV)

El socialista Kenneth Martínez ha estat nomenat alcalde del Vendrell aquest dissabte, a les 12.32h del migdia, gràcies als 9 vots del PSC i als 2 dels regidors del Partit Popular, encaçalat per Àlex Barrera i que han decidit donar suport a Martínez tot i no haver formalitzat cap pacte de govern. A banda dels 11 vots per al alcalde reelegit després d’estrenar el càrrec el 2019, hi ha hagut 5 vots per al candidat de Som Poble-ERC, Alfonso ‘Sito’ González; 2 per a l’alcaldable de Vox, Antonio Moreno; un tant per a Yolanda López (En Comú Podem-Vendrell) i un últim per a Mar Vázquez (Fem Vendrell).

De la seva banda, el regidor de Primer El Vendrell-Junts, Lluís Navarrete, ha renunciat a presentar candidatura i ha votat en blanc.

La mesa d’edat per al ple de possessió del nou consistori vendrellenc l’han integrat els socialistes Alfons Herrera i Christian Soriano.

Intervenció de l’alcalde

Després de lliurar la insígnia del nou consistori del Vendrell als nous regidors i regidores, un total de 9; el ja alcalde ha demanat als integrants del nou plenari que treballin per “l’objectiu comú per fer un Vendrell socialment just i econòmicament pròsper”, i al servei de tota la ciutadania, ja sigui resident, de segona residència o visitants.

“Hem de garantir la cohesió social i territorial i ens hem d’obrir al mar i a l’entorn natural, espais que han de ser nets i segurs”, ha dit també Kenneth Martínez.

Martínez també ha apuntat que la capital del Baix Penedès ha de ser “un referent d’activitat comercial (…) i hem de lluitar contra l’atur, per un habitatge digne i igualtat d’oportunitats. Així donarem una vida plena al Vendrell”.

Finalment, Kenneth Martínez ha apuntat que és al plenari on “hem de fer tots política i trobar acords i consensos per a la qualitat dels nostres veïns i veïnes”, a més de treballar plegats per “garantir la convivència” al municipi.

Resta d’intervencions

Prèviament, s’han posicionat els diferents caps de llista dels partits que integren el mandat 2023/2027. Així, Mar Vázquez (FEMEV) ha estat la més contundent, atès que ha criticat d’entrada la presència de l’“ultradreta” al ple del Vendrell, i també ha afegit que Vox comptarà amb “el beneplàcit” del PP.

Yolanda López (EcP) ha anunciat una “oposició constructiva, de defensa dels drets i per donar solució als problemes dels ciutadans”. “Per això cal consens i diàleg (…) i em deixaré la pell perquè els barris i nuclis marítims se sentin part del Vendrell”, ha conclòs.

Lluís Navarrete (Primer El Vendrell-Junts), ha demanat a l’alcalde que sigui dialogant “amb tothom” i també ha avançat la intenció de fer una “oposició constructiva, sempre escoltant, però també farem la necessària vigilància del seu govern”.

Àlex Barrera (PP) ha comentat que “davant l’enfrontament d’alguns partits, el PP volem estabilitat per poder avançar i que el municipi torni a ser potent”. La seguretat, la lluita contra l’incivisme i per la neteja seran objectius en els que els populars afirmen que “serem intransigents”. “Ens oferim per ajudar i col·laborar sempre dins del punt de vista constructiu”, ha dit Barrera.

De la seva banda, Antonio Moreno (Vox) ha dit que “no defraudarem” als votants que han permès l’entrada del partit al consistori vendrellenc, i ha explicat: “Durant anys no s’ha fet cas als seus problemes, i s’han despilfarrat diners per agendes polítiques”. “No volem canviar polítics, sinó polítiques, i el Vendrell està en decadència i amb inseguretat i falta d’oportunitats”.

Moreno ha demanat “respecte per a Vox i els nostres votants”, i ha afegit que “no cedirem a les amenaces (…) i estem a disposició de tothom per revertir l’abandonament i la inseguretat” que diu que hi ha al Vendrell. “Serem implacables perquè els nostres fills puguin viure en una ciutat amb vida i oportunitats”, ha conclòs Moreno, partidari de la “llibertat per parlar en qualsevol de les dues llengües” del país.

Alfonso ‘Sito’ González (Som Poble-ERC) ha apuntat que “no hem vingut a escalfar cadires, sinó a millorar el Vendrell, per construir un Vendrell vila sòlid, cívic, pròsper i econòmicament dinàmic”.

“Farem una oposició ferma i constructiva, lluitant contra l’extrema dreta i garantint els drets de les persones”, ha afegit el líder de SP-ERC, que ha conclòs: “Convidem tots els vendrellencs i les vendrellenques a involucrar-se en la nostra vila, perquè volem un Vendrell millor”.

Finalment, el portaveu socialista, Christian Soriano, ha fet una lectura en què ha defensat la veu del 36% de l’electorat que ha donat suport al PSC i al conjunt de la ciutadania “que també ens ha dit que dialoguem i pactem”. “Hem parlat amb tots els partits per la convivència i volem governar per a tothom”, ha afegit Soriano, que ha conclòs que “governarem amb generositat i empatia, amb respecte i estima”.

També et pot interessar

Comentaris