Valentí González serà nomenat alcalde de Bellvei amb el suport de tres partits

Enrique Chicano, Valentí González i Antonio Cansino, en l’anunci del pacte de govern a Bellvei.
14/06/2023 - 16:27h

El candidat d’Activem Bellvei-CM ha arribat a un pacte de govern amb En Comú Podem i Treballant per Bellvei

Valentí González, candidat d’Activem Bellvei-CM, el partit polític vinculat a Impulsem Penedès i que va guanyar les eleccions municipals del 28 de maig amb 5 regidors, però sense majoria absoluta, serà nomenat alcalde aquest dissabte, en el ple de constitució del nou consistori bellveí que s’ha fixat per a les 12h, gràcies a un pacte de govern signat aquest dimecres al vespre amb dos partits més: En Comú Podem (EcP), liderat per Antonio Cansino; i Treballant per Bellvei (TxB), amb l’independent Enrique Chicano al capdavant.

Aquests dos partits van obtenir un regidor cadascun i, per tant, el govern per al mandat 2023/2027 el formaran 7 regidors; amb una oposició de 4 membres: Ara-Pacte Local, amb dos representants -entre els quals el fins ara alcalde, Gerard Colet- i 2 membres del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-CP), una de les quals és la històrica membre dels socialistes bellveiencs Núria Güell.

En una compareixença pública, els representants del proper tripartit al govern de Bellvei van apuntar aquest dimecres al vespre que el pacte de govern subscrit és per formar un govern “amb el progrés i pel benestar dels bellveiencs i bellveienques com a objectiu”.

Segons van apuntar Valentí González, Antonio Cansino i Enrique Chicano, els signants renuncien “a qualsevol interès partidista amb la voluntat de contruir un govern fort, estable i progressista”.

Valentí González serà nomenat alcalde i al seu govern hi haurà tres tinents d’alcaldia d’Activem Bellvei-CM (Íngrid Salas, Agustín Huerta i Anna Jordà), mentre que també formaran part de l’equip de govern Ubaldo Frías d’Activem Bellvei; Antonio Cansino d’EcP Bellvei i Enrique Chicano (TxB-FIC).

En la compareixença per anunciar el pacte, González va apuntar que l’acord de govern signat “ha estat molt madurat, treballat i molt pensat” en favor del benestar pel conjunt de la ciutadania.

Qui és el proper alcalde

Valentí González ja va estar a l’Ajuntament de Bellvei, concretament entre els anys 2011 i 2019 com a regidor del PDeCat a l’oposició, i ara hi torna com a alcalde després d’estar fora del consistori en l’últim mandat. Nascut a Barcelona fa 52 anys, viu a Bellvei des que es va casar fa 23 anys i és pare de 2 fills. Professionalment, es dedica al sector del comerç de mobles al Vendrell com a autònom.

També et pot interessar

Comentaris