La coalició Impulsem el Penedès i Junts-CM estaran representats a 25 municipis

12/06/2023 - 16:38h

Era la primera vegada que anaven plegats en uns comicis i van obtenir 12.309 vots, 94 regidors i 11 consellers

La Coalició Impulsem el Penedès i Junts – CM ha fet una valoració dels resultats electorals de les passades municipals del tot positiva. Aquesta era la primera vegada que Junts i Impulsem el Penedès han concorregut units a les eleccions municipals en forma de coalició. I en aquesta primera experiència des de la coalició l’han considerat com a “exitosa” pels resultats obtinguts. En aquest sentit s’han referit, Sebastià Moia, president de Junts a l’Alt Penedès, i Jaume Julibert, portaveu d’Impulsem el Penedès.
26 llistes

La coalició va poder presentar 26 llistes dels 27 municipis de l’Alt Penedès, i s’ha aconseguit representació en 25. Amb aquesta premissa, s’ha obtingut set alcaldies per majoria absoluta i estan obertes negociacions en 10 municipis per assolir un govern estable.

A nivell de vots, la coalició ha obtingut 12.309 vots i 94 regidors, essent la primera força política; a nivell comarcal, s’ha obtingut 11 consellers, essent també la primera força política. Una de les preocupacions compartida per la coalició ha estat en l’absentisme de la ciutadania en aquestes eleccions.

Des de Junts – Impulsem el Penedès han volgut destacar la “generositat” de totes les persones que han intervingut en aquestes eleccions en fer possible presentar aquestes 26 llistes i a l’esforç que han fet; i a l’hora han agrait la feina feta per totes les persones i llistes que han confiat en la coalició que amb els resultats, han dit, avalen aquesta feina feta i serà una formula a seguir potenciant per posar en valor la ciutadania i el territori, tant als municipis com en els estaments supramunicipals.

També et pot interessar

Comentaris