ERC diu que els “vetos creuats” entre Junts i la CUP han impedit una majoria independentista i de progrés

Pere Sàbat creu que la situació de bloqueig a la que s’ha arribat farà possible que el PSC obtingui l’alcaldia a Vilafranca

ERC ha atribuït aquesta mateixa tarda a Junts i la CUP i els seus “vetos creuats” que a l’Ajuntament de Vilafranca no hi pugui haver els pròxims quatre anys una majoria progressista i independentista. La possibilitat de tirar endavant un pacte a tres bandes entre les formacions es va esvair gairebé d’entrada quan Junts, segons el portaveu republicà, Pere Sàbat, va plantejar unes propostes inacceptables que ja se sabia que la CUP no acceptaria, sobretot pel que fa a la investidura, ja que els cupaires han reiterat que mai acceptaran una alcaldia per a cap partit de l’actual govern. L’actitud d’uns i altres ha impedit, doncs, arribar a l’acord de mínims que demanava ERC, amb una proposta d’inici de negociació a nivell programàtic i amb eixos que donaven resposta, segons Sàbat, a àmbits compartits tant amb Junts com amb la CUP. Eixos com l’habitatge, el comerç, el pla d’equipaments o d’ocupació i un interès general de posar el territori i la seva gent en el centre de tot, configuraven un paquet de propostes que ja no han arribat a passar ni la primera pantalla. La proposta inicial havia de donar pas a una segona fase oberta a les aportacions de la resta de grups, però ja no ha sigut possible. Segons Sàbat, “si veus la proposta inicial com a una proposta tancada, és que no tens gaires ganes de negociar”. D’altra banda, el portaveu ha afegit que qui esperi poder aplicar el 100% de les seves propostes sense fer cap concessió “és que té 0 ganes de governar”.

Pere Sàbat, en una compareixença a la plaça Penedès envoltat de bona part de la candidatura, ha lamentat “l’egoïsme i la intransigència a l’hora de buscar solucions” i s’ha mostrat convençut que “la majoria independentista i progressista existeix” i per aquest motiu es proposa “donar-li resposta a través de l’acció municipal que desenvoluparem els pròxims quatre anys”.

L’objectiu d’ERC era sumar forces per tal d’obtenir una majoria independentista i progressista assumint Sàbat l’alcaldia, almenys els dos primers anys de mandat, un temps que es veia prudencial per aconseguir generar estabilitat i confiances entre els socis de govern i a mitja legislatura procedir al relleu a l’alcaldia amb el candidat que proposés Junts.

També et pot interessar

Comentaris