La CUP avisa ERC i Junts que no oferirà un xec en blanc i que la independència no pot ser segon plat en les negociacions

Els cupaires recorden que l’oferta republicana no és un acord consensuat perquè no inclou cap de les seves propostes

La cap de llista de la CUP a les municipals 2023, Marta Soler, era aquest matí de les persones més buscades de Vilafranca. L’anunci d’ERC de concretar un pacte “de progrés i independentista” amb Junts i CUP per formar govern a l’Ajuntament de Vilafranca ha agafat la candidatura per sopresa perquè n’han tingut coneixement, diuen, per la premsa abans d’haver-lo rebut.

Comunicació al marge, aquesta tarda la CUP es reuneix en assemblea amb el comunicat d’ERC a sobre de la taula i també avui mateix ja tenen agendada una reunió amb els republicans. Abans de la cita, Marta Soler ja avisa que l’acord que promou ERC “no és consensuat perquè no inclou cap proposta de la CUP”. La número 1 de la candidatura considera que en la proposta d’acord “no hi tenim cap pes” i per aquest motiu ja avisa els republicans que “no donarem cap xec en blanc així com així”.

D’altra banda, Marta Soler ha recordat que “des del minut 0 hem dit que no facilitaríem un govern ni amb el PSC ni amb Junts”. I la candidatura es manté en aquest idea. Soler també recorda que “la primera opció de Junts és repetir la sociovergència”. En aquest sentit, des de la CUP consideren que si l’opció de l’acord amb el PSC no prospera, Junts tirarà del pla B que és “escudar-se en la independència, el que mostra un baix nivell de coherència”. Soler diu que Junts demostra “una manera de fer política per assegurar-se les cadires” i creu que la independència no pot ser segon plat en un hipotètic acord.

També et pot interessar

Comentaris