Jutgen tres persones acusades d’agredir sexualment una menor al Vendrell l’any 2018 i 2019

Un moment del judici a l’Audiència de Tarragona. (Foto: ACN)
30/05/2023 - 13:41h

La Fiscalia demana 18, 14 i 11 anys de presó per als processats, mentre que les defenses es decanten per l’absolució

L’Audiència de Tarragona ha començat a jutjar tres persones acusades d’agredir sexualment una menor al Vendrell entre el 2018 i 2019. Els processats són el pare de la presumpta víctima, la seva parella i un altre home que acudia al domicili familiar.

Segons l’escrit d’acusació del fiscal, el pare pressionava a la noia perquè mantingués relacions sexuals amb ells i l’amenaçava que tornaria a viure amb la mare. La Fiscalia demana una pena de 18, 14 i 11 anys de presó per cadascun d’ells per dos delictes continuats d’agressió sexual a menor de 16 anys i un altre d’abús.

També demana una indemnització d’110.000 euros per danys morals. Les defenses sol·liciten l’absolució. El judici ha arrencat aquest dimarts i se celebrarà fins aquest dimecres a porta tancada.

El ministeri fiscal indica que la menor va anar a viure amb el seu pare i la parella d’aquest a principis del mes de febrer de 2018, quan la noia tenia 15 anys. Segons l’escrit acusatori, l’home va explicar a la menor que patia una “malaltia anomenada nimfomania” i que si el “volia ajudar, havia de mantenir relacions sexuals amb ell”. El ministeri públic detalla que l’acusat “pressionava” la víctima dient-li que si no ho feia, l’enviaria amb la seva mare, amb qui no es parlava. A més, recull l’escrit, que l’altra acusada -parella del pare- la coaccionava afirmant que si no accedia a mantenir-hi relacions sexuals era perquè “no estimava al seu pare”.

La menor va accedir a tenir relacions sexuals en les quals també participava l’acusada, tant “activament” o bé amb la seva presència. En altres ocasions, la investigada es quedava fora de l’habitació. Aquestes agressions sexuals es van allargar fins al març de 2019 i es van produir unes 25 vegades, segons el fiscal. “Durant aquest temps, quan el seu pare es discutia amb la seva parella, marxaven amb la menor a un descampat del Vendrell, on dins del cotxe fumaven marihuana i amb ànims de satisfer els seus desitjos sexuals, el processat li deia que patia un atac de nimfomania i que si no practicaven sexe li farien mal els testicles, accedint la menor”, detalla l’escrit.

En el mateix període, la víctima també es va veure obligada a mantenir relacions sexuals amb un altre home que acudia al domicili familiar. Segons el fiscal, les trobades sexuals es produïen al menjador de l’habitatge on col·locaven un matalàs a terra i tots mantenien relacions. A conseqüència dels fets, la menor ha estat diagnosticada d’un trastorn adaptatiu amb simptomatologia d’angoixa-depressiva i síndrome clínica moderadament greu d’incomoditat respecte al sexe. Alhora, també pateix un trastorn depressiu major crònic, de caràcter lleu, que requereix seguiment psicològic.

Peticions de presó de 18, 14 i 11 anys

Per tot plegat, el ministeri públic reclama per al primer acusat divuit anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual a menor de setze anys amb accés carnal i introducció de membres corporals, amb la prevalença de relació de parentesc i de comissió d’actuació conjunta amb més de dues persones. En les seves conclusions provisionals, també sol·licita la prohibició de comunicar-se i d’acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant 20 anys i la llibertat vigilada durant un període de deu anys, així com la pena de 23 anys d’inhabilitació especial per a qualsevol feina relacionada amb menors.

Pel que fa a la segona acusada, el fiscal li demana catorze anys de presó per ser cooperadora d’un delicte continuat d’agressió sexual a menor de setze anys. També li imposa la prohibició de comunicar-se i d’acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant 20 anys, deu anys de llibertat vigilada i 20 d’inhabilitació especial per a qualsevol professió relacionada amb menors.

Quant al tercer acusat, el ministeri públic fa una petició de presó d’onze anys per un delicte continuat d’abús sexual a menor de setze anys, quinze anys de prohibició d’acostar-se i comunicar-se amb la víctima i disset anys més d’inhabilitació especial per a qualsevol feina relacionada amb menors.

A la vegada, fiscalia demana una indemnització de responsabilitat civil en concepte de danys morals que suma 110.000 euros. D’aquests, el primer acusat haurà d’indemnitzar la víctima amb 60.000 euros, 30.000 euros i 20.000 la segona i tercer processats, respectivament.

També et pot interessar

Comentaris