El PSC i ERC es mantenen com les dues primers forces més votades al Baix Penedès

Una dona de 90 anys vota aquest diumenge al Vendrell. (Foto: Ramon Costa)
29/05/2023 - 01:25h

Dels 14 municipis, la llista de l’actual alcalde no ha estat les més votada a Bellvei, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva

Al Baix Penedès els socialistes calquen pràcticament els resultats de fa quatre anys i continuen sent la força més votada de la comarca amb 12.658 vots que li donen 12 consellers al Consell Comarcal, un menys que el 2019. Esquerra, segona força perd uns 800 vots però mantindrà els 7 consellers. Junts passa de tercera a quarta força i perd més de dos mil vots i dos consellers per quedar-se amb 5. Ara Pacte Local passa a ser la tercera força de la comarca amb 3.742 vots i quatre consellers. La participació a la comarca ha estat del 59,18%.

Per municipis a Albinyana, Quin Nin, l’alcalde més longeu de la comarca i tot el Penedès, encetarà la setena legislatura, totes amb majoria absoluta. Nin és alcalde des del 1999 i és la vegada que ha aconseguit el nombre més alt de regidors amb un total de 8.

A l’Arboç el socialista Joan Sans repeteix amb una majoria àmplia amb 1.115 vots  tot i perdre’n més de cent. Passa de 8 a 7 regidors i la segona força serà Alternativa per l’Arboç amb 5 regidors. ERC es queda amb només un.

Banyeres del Penedès tampoc canviarà d’alcalde. Amadeu Benach (BnyAM) ha guanyat tot i perdre 29 vots. No té majoria però pot reeditar el pacte amb Banyeres Verds que ha repetit amb un regidor per governar. PSC i Més Banyeres-CM repeteixen  amb 3 i 2 regidors.

A Bellvei, la candidatura de Compromís encapçalada per Valentí Gonzàlez ha guanyat les eleccions amb 5 regidors, dos més que quatre anys enrere; mentre que hi ha dues forces que tenen 2 representants, Ara-PL del fins ara alcalde, Gerard Colet; i el PSC que un cop més liderava Núria Güell. Finalment, amb un regidor hi ha l’independent Enrique Chicano i ECPB-C.

Al municipi de la Bisbal del Penedès ha tornat a guanyar l’alcaldessa Agnès Ferré, al capdavant d’Ara-PL, però sense majoria absoluta. Obté 5 regidors, per davant de la llista ‘alternativa’ que encapçalava Martín Deluca, amb 2 regidors; i Margarita ‘Maguy’ Antolín (TSB), que té també 2 regidors. Amb un regidor es queden el PSC, que perd un representant; i ERC-AM, que repeteix representació.

A Bonastre els socialistes amb David Pulido guanyen per primera vegada amb majoria absoluta amb 4 regidors en un municipi que sempre havia governat l’antiga Convergència que ara amb Josep Maria Puche i sota les sigles de Compromís Municipal es queda amb només dos regidors.

A Cunit Impulsem ha guanyat les eleccions municipals a Cunit obtenint el màxim de vots, un total de 1.528 vots i el 30,57 %. Seguits del PSC que ha obtingut 1.173 vots i el 23,46%. ERC ha quedat en tercer lloc amb 621 vots i el 12,42%. La quarta força més votada ha estat VOX que per primer cop obté representació a Cunit, amb 497 vots i el 9,94%. El PP també recupera la representació municipal amb 381 vots i el 7,62%. EnComúPodem perd un regidor i continuarà representat a l’Ajuntament amb 348 vots i el 6,96%. El nou Consistori estarà representat per 6 regidors d’Impulsem Cunit, 5 del PSC, 2 d’ERC, 2 de VOX, 1 PP i 1 d’EnComúPodem.

A Llorenç del Penedès ERC ha irromput amb molta força i per primera vegada des de la democràcia governarà i amb una majoria absoluta. Montse Ventosa (ERC) ha obtingut fins a 712 vots i amb 7 regidors desbanca Junts que fins ara havia governat gairebé sempre amb majoria. Jordi Marlès (Compromís Amb Llorenç) rep un dur cop i passa a l’oposició de tenir 5 regidors a tres. El darrer regidor serà pel PSC que en perd un.

A Masllorenç, l’alcalde, Joan Miró (CM), assoleix la majoria absoluta que no tenia (5 regidors, 2 més que el 2019); per davant d’Alternativa per Masllorenç vinculada als socialistes, amb 2 representants.

Al Montmell ha tornat a guanyar les eleccions el fins ara alcalde, Josep Maria Roldan amb majoria absoluta i els mateixos 6 representants que fa quatre anys. El PSC és la segona força amb un regidor menys (2) i ERC-AM entra amb un regidor.

Al municipi de Sant Jaume dels Domenys, l’alcalde, Marc Palau (Compromís), passa a ser la tercera força amb el mateix nombre de 3 regidors que va guanyar fa 4 anys; per darrera de Marta Montserrat (ERC), amb 4 regidors (un més que el 2019) i guanyadora de les eleccions per només 3 vots de diferència respecte de Magí Pallarès, que perd per primer cop uns comicis. El PSC perd el regidor que tenia des de fa 4 anys.

Finalment, i al marge de Calafell i el Vendrell, que tractem en informacions en solitari, al Baix Penedès hi trobem la victòria del PSC a Santa Oliva, amb 5 regidors, un més que fa quatre anys. Com a segona força hi ha els comuns de la fins ara alcaldessa, Virginia Moreno, amb 3 regidors (un més que el 2019); per davant d’ERC-AM, que passa de 4 a 2 representants; i el PP, que entra al consistori després de no ser-hi l’anterior mandat.

També et pot interessar

Comentaris