The Tyets desborden l’aparcament del camp de futbol de l’Espirall de Vilafranca

The Tyets al seu concert de dissabte passat a Vilafranca (Foto: Ivan Palau)

Al concert organitzat pels Castellers de Vilafranca fins i tot unes 2.000 persones no van poder accedir a l’espai i van seguir l’actuació des de l’exterior

Havia de ser el gran concert de celebració del 75 aniversari dels Castellers de Vilafranca i potser acabarà sent el concert en majúscules d’aquest any a Vilafranca.

5.000 persones van acudir dissabte a la cita amb el grup del moment a Catalunya, The Tyets. Llargues cues molta estona abans de l’inici per accedir a un espai fins ara mai utilitzat per a esdeveniments a Vilafranca, l’aparcament del camp de futbol de l’Espirall.

El dispositiu de seguretat destinat a controlar el concert, format per efectius de la Policia Local, de Protecció Civil i el personal contractat per la mateixa colla, en treball conjunt va acordar que per motius de seguretat l’accés al recinte s’havia de tancar amb un màxim de 5.000 persones.

Moltes més, prop de 2.000, van quedar fora, tot i que van seguir l’actuació des de l’exterior.

El president de la colla, Carles Mata, va indicar que si el dispositiu de seguretat hagués estat superior hauria pogut entrar tothom, però ja no hi havia marge de maniobra.

Els Castellers de Vilafranca, en un comunicat emès aquest dimarts, van lamentar que tantes persones quedessin fora, “tot i que el recinte permet una major capacitat”.

Protecció Civil disposava d’un pla d’evacuació pensat per a 8.000 persones. Amb tot, el mateix comunicat celebra que malgrat la gran quantitat de persones que es van concentrar en aquest espai, el concert es va desenvolupar sense incidents.

Nou espai
Amb la celebració del concert d’aniversari dels Verds a l’aparcament del camp de futbol de l’Espirall, Vilafranca ja disposa d’un espai més per a l’organització d’esdeveniments diversos, tal i com indica la colla en el comunicat.

Carles Mata explica que inicialment la colla es va plantejar programar el concert al parc de l’1 d’Octubre, a la Girada, però aquest espai no admet grans aglomeracions de gent. Altres emplaçaments que es van plantejar van ser, segons el president de l’entitat, la rambla de Sant Francesc i la rambla de la Generalitat, però la celebració del mercat d’una banda i la proximitat d’habitatges de l’altra van fer desestimar aquestes opcions. Tampoc la zona esportiva estava disponible per a la tarda-nit de dissabte, de manera que l’Ajuntament va proposar l’aparcament de l’Espirall.

En qualsevol cas, la convocatòria va ser un èxit, atès que The Tyets s’ha convertit en poc temps en el grup revelació cridat aquest estiu a ser un dels grups que aglutinarà més públic en els concerts.

També et pot interessar

Comentaris