La CUP insta ERC i VeC a aclarir amb qui estan disposats a pactar l’endemà del 28M

La formació anticapitalista de Vilafranca fa una crida a concentrar el vot independentista i d’esquerres

La CUP de Vilafranca ja fa dies que ha donat a conèixer les seves intencions pel que fa als possibles pactes que surtin de les eleccions municipals de diumenge. La candidata, Marta Soler, ha refermat la posició de la formació que encapçala, de no pactar ni amb Junts ni amb PSC. La CUP es presenta com a “única alternativa real” per aconseguir un canvi de govern, que posa en el centre una agenda social, feminista i ecologista. De la mateixa manera que els cupaires han mostrat les seves cartes, han instat també a les dues formacions amb qui estarien disposats a pactar, ERC i VeC, a que aclareixin si tenen intenció o no de teixir aliances amb els partits del govern actual l’endemà de les eleccions: “Volem saber si volen continuar amb les mateixes velles polítiques de sempre o si aposten per un projecte alternatiu netament d’esquerres”, segons Marta Soler.

En la darrera compareixença abans de les eleccions, la CUP ha fet una crida a concentrar el vot independentista i d’esquerres i a sumar forces per aconseguir desbancar de l’alcaldia Junts i el PSC, socis d’un govern que consideren que només ha fet “polítiques d’aparador” i ha governat d’esquenes a la ciutadania. El número 2 de la llista, Txus Magallón, ha recordat que durant els darrers quatre anys el govern “ha dut a terme les mateixes polítiques de sempre, obviant les propostes de la CUP i de l’oposició”. També ha denunciat que “la majoria absoluta molt hermètica” que configura el govern sociovergent “hagi prioritzat l’aprovació de les seves polítiques per sobre del consens i el diàleg amb la resta de forces”. És per aquest motiu que la CUP lamenta que les propostes que s’han fet a l’Ajuntament hagin topat sistemàticament amb una negativa per part de l’equip de govern. Temes com la creació d’una empresa pública de serveis municipals, implantar un protocol per a l’empadronament i per a les persones afectades per desnonaments o buscar una nova línia de P3 a l’escola pública, han caigut en sac foradat.

La CUP també ha recordat que aquesta legislatura ha posat molt en valor el dret a l’accés a l’habitatge i que s’han acabat posant en marxa propostes que els cupaires feia anys que defensaven, com la reobertura de l’Oficina Local d’Habitatge o l’aprovació del Pla Local d’Habitatge. Tampoc ha passat per alt el “gran nyap” de la venda d’habitatges de la Casa Feliu, deixant clar que “vam ser l’únic grup polític que hi vam estar en contra i vam demanar que s’aturés el procediment de venda”.

La formació anticapitalista ha elaborat un programa electoral amb més de 400 propostes repartides en 32 temàtiques corresponents als quatre eixos centrats en la democràcia, la transparència i el bon govern; l’economia pública, sobiranies i drets; la comunitat, identitats i convivència, i els gèneres i feminisme.

També et pot interessar

Comentaris