El vilafranquí Armand Beneyto té documentada tota la pandèmia

19/05/2023 - 12:00h

Durant 800 dies va escriure un diari amb dades d’evolució de la crisi sanitària arreu del món

El vilafranquí Armand Beneyto Albero, de 91 anys, ha documentat exhaustivament els efectes i tota mena d’estadístiques del dia a dia de la pandèmia del coronavirus en els àmbits local, comarcal, nacional, estatal i fins i tot en l’internacional.

En concret, Beneyto té compaginats un total de 4 volums amb l’evolució de la pandèmia durant 800 dies, entre el 13 de març del 2020, quan el govern espanyol decreta l’estat de confinament total, fins al 20 de maig del 2022, quan els efectes del virus SARS-CoV-2 van deixar de ser notícia.

Armand Beneyto ha comentat al 3d8 que el que va començar com un passatemps a l’inici del confinament es va convertir en una mena d’obsessió per recollir i documentar en un diari notícies de l’evolució de la Covid-19 a tot el món.

“Tinc dades per comarques, comunitats autònomes i també de 237 països del món”, diu Beneyto, que trobava la documentació en premsa, diversos canals de televisió i per internet. “Les apuntava i les passava a l’ordinador, i també retallava i feia fotocòpies de pàgines del 3d8”, diu aquest vilafranquí, molt popular com a cantaire dels Goigs de Sant Fèlix.

“Vaig començar a recollir la documentació quan vaig anar a caminar amb un cosí, com fèiem sovint, i vaig trobar interessant que ens confinessin i tinguéssim temps”, diu Beneyto, que conclou que “també anotava els incompliments del confinament quan fent exercici a casa veia la gent que no complia la normativa”.

Armand Beneyto es planteja cedir una còpia amb tota la documentació a alguna biblioteca o arxiu.

També et pot interessar

Comentaris