Divendres s’inaugura a Vilafranca l’exposició ‘A propòsit d’unes flors’

18/05/2023 - 15:00h

L’artista Camiŀla Pérez Salvà presenta fins al 25 de juny a l’Espai Cultural Fòrum Berger una col·lecció d’aquareŀles a través d’un diàleg de flors, exaltat pel perfum i la música

Aquest divendres, a les 7 de la tarda, s’inaugura a l’Espai Cultural Fòrum Berger ‘A propòsit d’unes flors’, una col·lecció d’aquareŀles de l’artista Camiŀla Pérez Salvà, que van néixer com un passatemps durant el temps de pandèmia, per plasmar les Flors de debò, de Mercè Rodoreda, on l’escriptora va descriure un fantàstic jardí floral que expressa un recull de flors imaginàries que, en ser escrites, anaven esdevenint flors de debò.

A l’Espai Cultural Fòrum Berger es podrà contemplar fins al 25 de juny les expressions de les diferents flors creades per Pérez Salvà, de múltiples colors i formes sorprenents, i que aniran acompanyades de perfums especialment creats per la perfumista Esperança Cases Prats, per fer un joc de sentits d’aquest conjunt d’aromes tan particulars tot sentint la melodia composta per Carlota Baldrís. I és que les flors destil·len perfum, i en aquesta exposició, tindrem l’oportunitat de jugar amb la vista i l’olfacte i també amb l’oïda. Es podrà olorar l’aroma i escoltar la música composta per a cada una de les flors mentre es visita l’exposició, que es convertirà en una experiència plurisensorial.

A la sala també es farà la projecció d’un vídeo realitzat per Andrea Rigalós de presentació de tot el procés creatiu, on s’explica els diferents components i processos del projecte ‘A propòsit d’unes flors’.
La culminació d’aquesta interdisciplinarietat va ser l’edició del llibre que porta el nom de l’exposició, A propòsit d’unes flors, editat per Onix Editor. El llibre recull els textos i la forma. La imatge de Camil·la primer, ja que va ser el punt de partida. Tot seguit, Nati Soler Alcaide en va escriure la veu, tot escoltant les flors amb unes cites que fan referència a aquest fantàstic jardí. Més tard Carlota Baldrís posava la melodia, però que queda en secret fins a tenir el llibre a les mans; llavors es pot escoltar utilitzant els codis QR impresos al llibre.

L’horari de visita és de dijous a dissabte de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h

També et pot interessar

Comentaris