Jéssica Albiach aposta per la valentia i el compromís de Montse Romagosa

18/05/2023 - 14:14h

Els comuns volen un govern d’esquerres i progressista a Vilafranca i llancen propostes per avançar cap a una mobilitat sostenible i segura

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, va fer costat aquest dijous al matí a la candidata de VeC, Montse Romagosa, a qui va descriure com “una dona valenta, compromesa i honesta”, i va ressaltar el fet que encapçali una candidatura que conjuga experiència amb idees innovadores. Albiach va mostrar el total convenciment que la candidatura de Vilafranca en Comú “és l’única alternativa al retrocés de Junts i el PSC” i que el partit que lidera Romagosa “farà possible un govern d’esquerres i progressista”.

VeC ha presentat aquesta setmana les seves propostes per avançar cap a una mobilitat sostenible i segura. Per aquest motiu sostenen que cal facilitar la mobilitat a peu, altres mitjans de mobilitat personal, el cotxe compartit, l’ús públic fomentant els espais, bús públic per així fomentar els espais de vida amb espais de treball, comerç i serveis. I han llançat tota una bateria de mesures, com ara posar en marxa els eixos cívics i els camins i entorns escolars segurs i fomentar l’ús de les bicicletes. Un altre punt seria la millora del servei de bus urbà ampliant les parades. VeC també proposa aparcaments dissuasius amb la construcció de pàrquings públics.

També volen una revisió i millora del sistema de distribució de mercaderies a l’interior de la vila, fent-lo més sostenible.

Per altra banda, els dèficits de la mobilitat entre Vilafranca del Penedès i el Penedès i amb la resta del país generen un cost addicional en temps i diners als veïns de la vila. Això genera un greuge entre els vilafranquins i els veïns d’altres zones del país. Per a Vilafranca En Comú cal revertir aquesta situació mitjançant la millora de la mobilitat sostenible entre Vilafranca del Penedès el Penedès i Catalunya.
Per aquest motiu, Vilafranca En Comú proposa pel que fa a millorar la mobilitat comarcal i externa:
● Rambla del segle XXI: Amb la creació d’un hub de mobilitat sostenible i node intermodal que connecti el tren, l’autobús, els serveis a demanda, el sharing de cotxes o motos, les bicicletes …
● Establir un sistema de transport públic regular entre els municipis de la comarca de l’Alt Penedès entre ells i amb Vilafranca del Penedès.
● Establir un sistema públic de transport entre els centres hospitalaris del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. De fet, aquesta proposta de Vilafranca En Comú va ser presentada i aprovada
pel Parlament.
● Un Metro-bus del Penedès entre les capitals comarcals que permeti desplaçar-se de forma ràpida, segura i sostenible dins del Penedès. Aquesta proposta de Vilafranca En Comú també va ser presentada i
aprovada pel Parlament.
● Creació de l’Autoritat del Transport del Penedès que coordini i impulsi la mobilitat sostenible al Penedès i del Penedès amb Catalunya.
● Convertir l’Estació de Vilafranca del Penedès en estació de trens regionals que comuniquin les quatre capitals catalanes.
● Desenvolupar la línia ferroviària orbital que connecti el Penedès amb el Vallès i les comarques gironines sense passar per Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris