El republicà Pere Sàbat proposa un Hub de seguretat al parc de Llevant

17/05/2023 - 18:36h

L’alcaldable a Vilafranca proposa augmentar un 15% la plantilla de la Policia Local i crear agents cívics

Un Hub de Seguretat al parc de Llevant que inclogui les noves dependències de la policia local per poder millorar el servei a la ciutadania, protecció civil, un nou espai per l’ADF i que estigui situat al costat de la comissaria de Mossos d’Esquadra per poder coordinar de millor forma la tasca de seguretat a Vilafranca. Aquesta és la proposta que Pere Sàbat ha fet en l’àmbit de la seguretat de Vilafranca.

Les noves dependències

Les noves dependències de la policia local són una reivindicació de la ciutadania i una necessitat. Per aquest motiu Sàbat ha explicat que “és imprescindible poder millorar la coordinació policial entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, així el nou equipament hauria de poder compartir espais comuns entre els dos cossos, espais transversals per poder millorar l’eficiència i la coordinació”.

Visites als barris

Un dels elements que Sàbat i el seu equip proposen és potenciar la proximitat tant de la policia com del govern als barris i amb els veïns i veïnes per poder parlar i tractar els temes que preocupen. Així el govern de Pere Sàbat vol un regidor específic per a cada barri per coordinar les polítiques que es duran a terme, entre les quals la seguretat. Així mateix Sàbat recuperarà les trobades obertes de la ciutadania amb el govern de forma periódica per poder fer arribar les necessitats de forma directa. L’objectiu és que aquesta proximitat també formi part del projecte policial de ciutat. En aquest sentit s’apostarà per la tasca comunitària i per crear xarxa entre la policia i el teixit comercial i associatiu dels barris, una tasca essencial i clau i que la candidatura republicana vol potenciar per enfortir la seguretat als barris.

Més agents de policia

Per dur a terme aquest model de policia comunitària, els republicans consideren que cal augmentar la plantilla actual un 15% amb nous agents per poder afrontar amb garanties les necessitats actuals.
Els republicans però no volen deixar només en les accions policials la millora de la seguretat. Així duran a terme un pla urbanístic per la millora de l’espai públic, la il·luminació i altres aspectes per tal d’acabar amb els punts foscos, espais reduïts i per potenciar la neteja de la ciutat. És un dels àmbits que consideren clau per poder tenir “barris dignes i carrers segurs”, ha conclòs Sàbat.

També et pot interessar

Comentaris