Tensió a Gelida entre els veïns i un edifici ocupat al centre de la població

FOTO: ACN
13/05/2023 - 20:34h

Una concentració aquest divendres al vespre va voler fer fora els ocupes, acusats de diversos robatoris al municipi

Una mobilització veïnal aquest divendres a la nit a Gelida contra un edifici ocupat al centre de la població va provocar moments de tensió, amb la presència de diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local. La concentració es va produir pels voltats de les 10 de la nit a les rodalies de l’edifici ocupat, al carrer de Francesc Peracaula.

Desenes de persones es van aplegar davant l’immoble amb la intenció de fer fora els ocupes, acusats de diversos robatoris i furts en comerços i habitatges de Gelida i d’altres poblacions del Penedès. Un desplegament d’ARRO dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local va evitar l’enfrontament directe entre els dos bàndols i que la concentració acabés amb incidents.

En declaracions a TV3, l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, ha explicat que la “gota que ha fet vessar el got” va ser el furt d’unes xocolatines en un establiment de la població. “Però la gent es va acabar enfadant, perquè fa molts mesos que va passant i s’acaba tenint aquesta sensació de malviure, d’inseguretat”, ha apuntat Llop, que ha admès que cal buscar solucions i ha fet una crida a la calma i a no actuar al marge de la legalitat.

“És evident que hem de trobar alguna mesura per aquesta ocupació delinqüencial, perquè no estiguin al poble, però no pot ser que adoptem una actitud delinqüencial per fer-los fora, perquè t’estàs posant a la mateixa alçada”, ha assenyalat l’alcaldessa republicana de Gelida.

També et pot interessar

Comentaris