Les Fires de Maig de Vilafranca arriben amb la mirada cap al cel

11/05/2023 - 15:00h

Més d’un centenar d’expositors presentaran els seus productes i 21 marques seran al pavelló d’automoció i la maquinària agrícola oferirà moltes novetats

Amb la mirada posada cap al cel arriben aquest cap de setmana les Fires de Maig o dels Enamorats de Vilafranca. Un cap de setmana, aquest, en què la capital de l’Alt Penedès viurà una nova edició de les centenàries Fires de Maig, una mostra multisectorial de referència a Catalunya, amb la presència de més d’un centenar d’expositors de diferents àmbits com l’automoció, la maquinària agrícola, el comerç, els serveis i també el teixit associatiu. El món del vi i la gastronomia també seran presents en una fira que és un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori, no endebades el 84% dels expositors provenen de la Vegueria Penedès.

Conferència inaugural

Divendres, a les 9.15 h tindrà lloc la conferència inaugural de les Fires a l’Auditori Municipal. Porta per títol ‘Les 12 úniques maneres de captar clients’, i anirà a càrrec de la coach i formadora Mònica Mendoza. Tot seguit, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de la comissió de les fires, inaugurarà el certamen.
L’objectiu que persegueixen les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès és esdevenir un aparador on empreses de diferents sectors puguin oferir els seus productes i serveis presentant, any rere any, les seves novetats a la població de Vilafranca i de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i el Garraf. Així doncs, les Fires tenen el propòsit de convertir-se en un esdeveniment que serveixi com a mitjà de promoció i consolidació per a les empreses del territori en sectors com l’automoció, el comerç, els serveis, l’alimentació, la maquinària agrícola i també per a organismes i entitats que vulguin tenir presència com a expositors.

Són el gran punt de trobada laboral i econòmic del Penedès i ofereixen un espai de caràcter multisectorial que permet conèixer les novetats de cada sector i potenciar el desenvolupament del territori. Les Fires tenen una vocació d’obertura cap al públic local i d’arreu que busca nous productes, serveis i un espai de trobada agradable i adequat. I ho fan mitjançant un gran aparador de propostes que permet al públic tocar, tastar i conèixer de primera mà una infinitat de productes i serveis innovadors.

Però les Fires són molt més que això. Són l’Espai Demo, on les empreses poden presentar i fer demostracions als visitants, i la Plaça del Vi, on es poden degustar els vins i escumosos del territori i de la DO Penedès i els productes de proximitat del Mercat de la Carn.

Més de 100 activitats al Jugafira

L’Espai Jugafira presentarà enguany novament tallers gratuïts guiats per monitors del Casal de Vilafranca, ubicat entre els pavellons. Donarà continuïtat al plantejament aplicat l’any passat, però amb una renovació i millora qualitativa de bona part dels tallers que es duran a terme.

La dinàmica del Jugafira seguirà la combinació de zones d’activitat continuada que es defineixen com ‘Espais’ i activitats dirigides que anomenen ‘Tallers’ i que tindran una durada aproximada de trenta minuts. En aquesta edició del 2023 hi haurà més de 100 activitats programades en un espai dedicat a la sostenibilitat, i s’espera mantenir la gran afluència de participants de la darrera edició.

També et pot interessar

Comentaris