ERC anuncia un centre d’urgències d’atenció primària obert les 24 hores tot l’any

09/05/2023 - 09:18h

Es construirà al costat de l’hospital comarcal i servirà per descongestionar-ne el servei d’urgències i els CAP

Vilafranca tindrà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, segons va anunciar ahir el candidat a l’alcaldia d’ERC, Pere Sàbat. El nou equipament sanitari estarà situat al costat de l’Hospital Comarcal i permetrà descongestionar les urgències d’aquest centre i dels CAPs, a més d’augmentar el servei d’Atenció Primària a Vilafranca.

Sàbat va explicar que aquest nou equipament respondrà a les demandes d’augmentar els serveis d’Atenció Primària, un dels aspectes que cal reforçar en l’àmbit sanitari. Així mateix va assegurar que el nou espai podrà descongestionar tant les urgències de l’Hospital, i per tant garantir una millor atenció, com també els dos Centres d’Atenció Primària que hi ha actualment a la ciutat.

Un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) són uns equipaments que estan en un nivell intermig entre els CAPS i els Hospitals. Un servei altament equipat amb aparells de radiologia, traumatologia, ecografies… i que tenen per funció donar una alta resolució d’urgències.

En aquest sentit Sàbat va dir que “amb aquest nou equipament Vilafranca es situarà com una de les ciutats més equipades en serveis sanitaris i permetrà donar una molt millor resposta a les necessitats i a l’atenció de la ciutadania”. Sàbat, acompanyat de l’equip de la candidatura expert en gestió sanitària com Maria Sardà i Laura Pelay, va avançar que ja ha parlat amb el govern de la Generalitat sobre aquest projecte.

Però l’impuls del CUAP no és només l’única actuació que els republicans duran a terme si assoleixen l’alcaldia. Situen el Pla local de Salut com una prioritat per poder desenvolupar totes les competències que té l’Ajuntament en aquest àmbit.

Pels republicans és necessari aplicar el concepte de salut en totes les polítiques: identificar l’impacte que tindrà sobre la salut les accions que s’emprenguin en matèria d’espai públic, habitatge o els equipaments de lleure, entre d’altres, i també analitzar i endegar accions correctives en aquells equipaments i espais que ja estan en funcionament i que afecten negativament el benestar del veïnat.

Maria sardà va explicar que una de les eines que tenen els Ajuntaments és el Pla de Salut Local. Aquest pla servirà “per analitzar la salut dels vilafranquins i vilafranquines i poder planificar les necessitats de la població a curt, mitjà i llarg termini. I un cop fet l’anàlisi, caldrà treballar amb els proveïdors del sistema públic de salut per donar resposta a les necessitats de la població”.

També et pot interessar

Comentaris