Acte d’agraïment a les empreses que han col·laborat en el projecte Orienta’t

04/05/2023 - 16:00h

Nou empreses han participat en aquest programa que apropa als joves el món educatiu i professional a través d’accions d’orientació en contextos professionals

L’Ajuntament  de Vilafranca, amb col·laboració de les fundacions Bertelsmann i Empieza por Educar ExE, realitzava aquest dimecres un acte de reconeixement i agraïment a les 9 empreses i/o institucions que han participat en la iniciativa Empreses Que Inspiren, sota el paraigua del projecte Orienta’t, que vol apropar als joves el món educatiu i professional a través d’accions d’orientació en contextos professionals.

En el marc d’aquest projecte, entre febrer i març, uns 800 joves dels nou centres educatius de secundària obligatòria de Vilafranca han participat en 57 visites i xerrades informatives sobre diverses professions i oficis d’alguns sectors productius del territori, on l’alumnat ha pogut descobrir professions i conèixer in situ les tasques del dia a dia d’una empresa.

Empreses Que Inspiren s’ha constituït com a marca d’empreses que creuen en la importància d’establir vincles entre la comunitat educativa i el teixit empresarial. La col·laboració de El 3 de vuit, ÍTACA, Educació i Salut, La Fatxenda, Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, SERAF Penedès, Bombons Cudié, CLILAB Diagnòstic, Facultat d’Infermeria URV i l’Escola Municipal d’Art Arsenal, ha permès desenvolupar aquest projecte innovador a Vilafranca.

Les valoracions que s’han fet han estat molt positives i gratificants tant per part de les empreses com per part dels centres educatius.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha agraït la implicació i la motivació de les empreses participants que han demostrat en tot moment molt d’interès i entusiasme en el projecte.

Montserrat apuntava que l’orientació “és clau per reduir l’abandonament escolar prematur, un dels problemes greus del nostre país, i aquest tipus d’accions vinculen els joves amb el món laboral i vocacional, facilitant així el seu itinerari formatiu”.

També et pot interessar

Comentaris