L’associació Pro Vegueria Penedès demana als futurs alcaldes la creació d’una regidoria

04/05/2023 - 15:00h

Aquesta plataforma manté viu el llegat i l’esperit de la Plataforma per una Vegueria Pròpia

L’associació Pro Vegueria Penedès ha convocat aquesta setmana una roda de premsa per explicar entre d’altres coses que el seu objectiu bàsic continua sent el de mantenir “el llegat i l’esperit de la Plataforma per una Vegueria Pròpia” que, com ja se sap, va ser l’entitat que va dinamitzar el moviment popular i associatiu a favor de la Vegueria Penedès, i que va comptar com a suport fonamental amb l’adhesió de la immensa majoria dels Ajuntaments de les quatre comarques així com dels respectius Consells comarcals.

A poc més de tres setmanes de les eleccions municipals han aprofitat l’acte per recordar tant als candidats que es presentaran per als 72 municipis de la Vegueria com als partits polítics i agrupacions
electorals on estan enquadrats, que “estem vivint uns moments decisius perquè la Vegueria disposi en el seu territori dels serveis dels Departaments de la Generalitat, així com del tan necessari i desitjat Pla Territorial”, argumentava Manel Cervera de l’Associació. I és que en aquest darrer any i mig la Generalitat està accelerant el desplegament dels serveis i la finalització del Pla Territorial.

En aquestes circumstàncies, l’associació s’atreveix a demanar que els alcaldes i alcaldesses que surtin elegits, començant pels de les quatre capitals comarcals i continuant pels més de 800 regidors que formen part dels 72 consistoris, “siguin al màxim de proactius en la implementació i el desplegament de la Vegueria”. Prec que també fan extensiu a l’actuació dels Consells Comarcals, constituïts tots ells per regidors electes.

“Som conscients de l’enorme tasca que comporta gestionar els nostres ajuntaments, cosa que obliga a centrar la majoria d’esforços dels electes, però voldríem invitar-los a anar un mica més lluny i alçar la mirada més enllà dels límits municipals i comarcals, i tenir en compte el marc de la Vegueria convençuts que ha d’acabar sent l’instrument idoni per atènyer una millor i més eficient racionalitat administrativa, mitjançant els instruments adequats, com ho podria ser un organisme que dinamitzés l’autogovern
del Penedès. Tot plegat per tal d’aconseguir un increment del benestar de les persones”, han conclòs en un comunicat que han enviat als mitjans de comunicació.

I en darrera instància reivindiquen la figura d’una “regidoria de Vegueria” a cadascun dels ajuntaments.

També et pot interessar

Comentaris