Vilafranca acollirà projeccions de la 3a edició d’IMPACTE!

04/05/2023 - 14:00h

La tercera edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya arriba aquest cap de setmana a la capital penedesenca

La tercera edició de l’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya arriba a Vilafranca del Penedès de la mà de Cineclub i el servei d’Igualtat i Cooperació de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La Sala Zazie-Casal acollirà tres projeccions d’un festival que se celebra a diferents poblacions catalanes com Barcelona, Girona, Lleida, Reus i Vilafranca, del 3 al 21 de maig. Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, el festival IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya mira cap al futur i vol repensar els Drets Humans mitjançant el cinema. Així, la programació de la tercera edició s’articula a partir dels Drets Emergents, drets dels quals la societat ha adquirit consciència al llarg dels any i que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de la democràcia participativa.

A Vilafranca es podran veure tres pel·lícules, totes elles amb entrada gratuïta, a la Sala Zazie del Cinema Casal:

  • Dimecres 10 de maig, a les 6 de la tarda, es projectarà L’avís al mur, un film que parteix d’un tràgic episodi de la història d’Ucraïna, la massacre de jueus a Babyn Yar el 1941, i que es va acabar de filmar poc abans de la invasió russa que va provocar l’actual guerra que ha trencat amb la idea idíl·lica d’Europa.
  • Dijous 11 de maig, a les 6 de la tarda, serà el torn de Extraordinarias: unidas en la neurodiversidad, un documental xilè que comparteix l’experiència de nou dones autistes a la recerca del seu reconeixement.
  • Dissabte 13 de maig, a les 6 de la tarda, veurem Els negociadors. Com construir la pau, un documental que ofereix una mirada inquisitiva a la identitat i evolució dels mediadors i mediadores que busquen solucions als conflictes armats del segle XXI. Quatre històries de negociació amb protagonistes a Colòmbia, Mèxic, Noruega, Bòsnia Hercegovina i Sudan del Sud.

La programació de l’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya es completa amb 35 pel·lícules (15 llargmetratges i 20 curtmetratges) que es desplegarà presencialment per tot el territori a les altres seus de Barcelona (Cinemes Girona), Girona (Cinema Truffaut), Lleida (ScreenBox) i Reus (Centre de Lectura), i també online a Filmin amb una selecció de llargmetratges i a la web d’IMPACTE! amb tots els curtmetratges.

La regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, considera molt important treballar en la conscienciació envers els drets humans, “que és el que ens ha de fer moure per una societat més igualitària”.

També et pot interessar

Comentaris