Divendres arrenca una nova edició del Poesia a les Caves

04/05/2023 - 10:00h

El calendari del certamen serà els quatre divendres de maig, a les 8 del vespre amb la participació d’una dotzena d’autors que llegiran i recitaran els seus versos

El Festival Poesia a les Caves arriba un altre any puntual a la seva cita anual de maig per commemorar la seva quinzena edició. El certamen es distribuirà enguany entre els cellers Juvé i Camps, Jaume Giró i Giró, Recaredo i Vins El Cep, amb la participació d’una dotzena d’autors i poetes que presentaran i recitaran els seus poemes i versos.

Les cites coincidiran en divendres, com és habitual, a les vuit del vespre, i l’accés serà lliure. Divendres passat es va presentar la programació d’aquesta edició i el cartell, a càrrec d’Alonso Castellanos, en un acte que es va dur a terme a la sala de plens de l’Ajuntament i en el qual van participar l’alcalde de la vila, Ton Amat; la regidora de Cultura, Marta Castellví, i el director i impulsor del festival, Santi Borrell. Tots tres van destacar la trajectòria i consolidació d’aquest esdeveniment en el calendari cultural del municipi i la seva confiança en què tornarà a gaudir d’una exceŀlent resposta del públic.

La regidora Marta Castellví explicava: “Ens omple d’orgull celebrar la 15a edició del festival, amb la participació al llarg d’aquests anys d’una quinzena de cellers i més de 160 poetes, unes xifres que es diuen ràpid, però no és fàcil. Cal posar en valor i reconèixer tots els actors implicats a fer del Poesia a les Caves un esdeveniment de qualitat”.

Per la seva banda, Santi Borrell va mostrar també la satisfacció amb el festival i amb l’ambient que s’hi genera, i assegurava: “Estic molt satisfet de tot el públic, les amistats i tot el que ha aportat l’organització d’aquest festival. És un festival especial, a més de perquè hi participen els mateixos poetes, perquè es genera un ambient especial i a l’entorn de la poesia. I demostrem que la poesia està viva i que hi ha creadors, i crec que la cultura fa territori. De nou el certamen oferirà molta diversitat de poesia, en diferents registres i estils”.

Per acabar, Ton Amat va reivindicar la feina ben feta assegurant que si el festival s’ha consolidat “és perquè s’han fet bé les coses”. “Representa la fusió de la poesia i el cava, i aquesta combinació funciona. Hi ha un turisme cultural, que existeix, i és una de les moltes apostes a fer, i que permet seguir avançant en la promoció del territori, del paisatge, la cultura
i el cava”.

POESIA A LES CAVES 2023

Divendres 5 de maig 20 hores. Caves Juvé i Camps ( Finca Espiells)
Amb Míriam Reyes, Gemma Casamajó i Santi Borrell

Divendres 12 de maig 20 hores. Caves Giró i Giró
Amb Rosa Font Massot, Empar Sáez i Esther Zarraluki

Divendres 19 de maig 20 hores. Caves Recaredo
Amb David Jiménez Cot, Isabel M. Ortega i Estefano Cingolani

Divendres 26 de maig 20 hores. Vins El Cep
Amb Mireia Calafell, Pere Antoni Pons i Corina Oproae

També et pot interessar

Comentaris