Esquerra presenta llista a 24 municipis de l’Alt Penedès

27/04/2023 - 15:30h

A Vilafranca els republicans aposten per impulsar un campus universitària a la Girada i potenciar la festa major i el fet casteller

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presenta candidatures a 24 municipis de l’Alt Penedès amb les quals es marquen l’objectiu de guanyar per primera vegada les eleccions a la comarca. Un anunci que es va fer dissabte passat a Vilafranca davant unes 200 persones al Dinar de la República, un acte que va tancar l’exconseller Raül Romeva que va defensar “la necessitat d’un nou impuls des del municipalisme guanyant el 28 de maig”.

Aquesta mateixa setmana ERC Vilafranca ha presentat les seves propostes per impulsar la capitatalitat de Vilafranca. En aquest sentit, Pere Sàbat aposta per fer un salt endavant per exercir aquesta lideratge centrat amb el nou campus universitari, la compra del Palau Baltà per a usos de la Vegueria, apostar encara més pel fet casteller com a element singular de la ciutat i la coordinació entre les capitals del Penedès com a eixos vertebradors de les polítuqes de capitalitat.
Pel que fa a la primera qüestió els republicans es plantegen ubicar el Campus Universitari en una de les parcel·les d’aquipament que l’Ajuntament té al barri de la Girada. Un espai idoni per la seva ubicació propera a les estacions de Renfe i busos.
Un altre dels projectes que ERC apunta és l’impul i la dotació pel desplegament de la Vegueria i proposen el Palau Baltà per convertir-lo en la seu dels serveis territorials de cultura a la Vegueria.
En un altre àmbit també proposen que la Festa Major de Vilafranca sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat esdevenint així, referència internacional de la cultura popular i tradicional.
Per la seva banda Ramon Vilomara ha analitzat un dels àmbits claus de la ciutat i que li dona més projecció com són els castells. Pels republicans apostar pels castells és aposta “per Vilafranca” i cal donar-ne més impuls encara. En referència a aquest tema els republicans aposten per implementar diferents acccions com impulsar una ruta castellera, situar elements explicatius de la història i dels castells a espais cèntrics de la vila i un pla de murals perquè “es respiri castells els 365 dies de l’any”

També et pot interessar

Comentaris