El Rotary Club de Vilafranca premia els millors estudiants de Vilafranca del curs 2021-2022

27/04/2023 - 11:11h

Ferran Segura, Cesc Marcé i Marina Bolea van ser els millors qualificats

El Claustre de Sant Francesc va acollir una nova edició de l’entrega dels Premis Joan Palau als Millors Estudiants de Vilafranca que concedeix anualment el Rotary Club de Vilafranca. Els estudiants d’instituts vilafranquins amb millors qualificacions a les provés d’accés a la universitat del curs 2021-2022  han estat Ferran Segura Fernández, Cesc Marcé Farreras i Marina Bolea Domènech. Tots tres han rebut un diploma de reconeixement i l’oportunitat de participar en un Camp d’Estiu del Rotary Internacional durant dues setmanes. El president de l’entitat, Xavier Ruíz, i el responsable internacional del Rotary Club Vilafranca, David Amorós, juntament amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Meritxell Montserrat, van ser els encarregats de fer l’entrega de premis. Com també és tradició en els últims anys, l’entitat ha fet entrega també al reconeixement a la trajectòria professional, que en aquest 2023 es va entregar al reconegut ginecòleg i responsable de Millenium Medical, Dr. Josep Ramón Rodríguez del Corral.

Els 3 alumnes vilafranquins més brillants del 2021-2022
Per al Rotary Club de Vilafranca, aquesta és una iniciativa molt enriquidora per als joves, ja que els hi permet establir relacions amb realitats i cultures diferents a la seva, en un idioma que no és el matern. “El fet que convisquin un grup de joves de la mateixa edat i de diversos països fa que la única manera de comunicar-se sigui l’anglès”, ha destacat Xavier Ruíz. Els Camps d’Estiu tenen una durada de dues setmanes i estan organitzats per Clubs Rotaris de la zona on viatgen els joves.
 
El primer premi d’enguany ha estat per l’estudiant de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, Ferran Segura, provinent de l’Institut Eugeni d’Ors. Amb una nota mitjana de selectivitat d’un extraordinari 9,8, viatjarà Baviera (Alemanya) per assistir a un camp de turisme i senderisme al bosc de Bohèmia. Cesc Marcé ha obtingut el segon premi. Amb una nota d’accés de 9,6, va ser alumne de l’Institut Eugeni d’Ors i actualment estudia un doble grau d’història i arqueologia a la Universitat de Barcelona. En Cesc assistirà a un camp a Zurich (Suïssa) per conèixer més a fons aquesta ciutat. El tercer premi ha estat per Marina Bolea amb una nota de 9,5. Anterior alumne de l’Institut Milà i Fontanals, estudia Medicina a la Universitat de Barcelona. La Marina viatjarà a Egipte per participar a un camp on descobrir la cultura i civilització de l’antic Egipte.
 
El procés de selecció dels premiats es fa a través dels centres escolars de secundària de Vilafranca del Penedès. Cada institut facilita una llista amb els tres alumnes amb millor expedient d’aquell curs. D’aquests llistats, en surten els tres amb les notes més altes.
Aprofitant l’acte d’entrega de premis, des del Rotary Club de Vilafranca també s’ha volgut fer un reconeixement especials als 90 anys de l’Institut Eugeni d’Ors.
 
Reconeixement a la trajectòria professional del doctor Josep Ramón Rodríguez
Durant la cerimònia d’entrega, també s’ha fet lliurament del Premi Trajectòria Professional al doctor Josep Ramón Rodríguez. Aquest reconegut ginecòleg, és responsable del centre mèdic Millenium, situat a Vilafranca del Penedès i fundat l’any 2.000. Rodríguez també és membre del Rotary Club de Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris