Dinou detinguts en un macrooperatiu contra el cultiu de marihuana en municipis del Baix Penedès i Tarragonès

Un dels operatius policials (Foto: Mar Rovira/ACN)
26/04/2023 - 19:33h

Els arrestats per la Guàrdia Civil formen part d’una organització criminal albanesa i russa

La Guàrdia Civil ha detingut dinou persones de nacionalitat albanesa i russa en el macrooperatiu fet en setze domicilis dels municipis del Vendrell, Calafell, Cunit i Albinyana pel que fa a la comarca del Baix Penedès i també Creixell, Roda de Berà i Altafulla, al Tarragonès.

Els arrestats formen part, suposadament, d’un grup criminal albanès, segons han confirmat fonts de la investigació a l’ACN. Els registres han començat al voltant de les cinc de la matinada d’aquest dimecres i s’han fet de forma simultània.

En l’operatiu s’han desarticulat diverses plantacions de marihuana. A més, hi han intervingut uns 200 agents de la Guàrdia Civil i de les policies locals, així com el grup especial d’assalts i un helicòpter.

La investigació de l’anomenat operatiu Oasis Tarragona va arrencar l’octubre passat i ha suposat el registre de setze domicilis des de les cinc de la matinada d’aquest dimecres fins pràcticament el migdia. En el dispositiu, els agents de la Guàrdia Civil han trobat plantacions de marihuana a catorze de les setze cases registrades. Segons el portaveu del cos, han intervingut plantes en diversos estats de floració, material per cultivar i una quantitat de diners “important”.

S’han intervingut un total d’11.127 plantes de marihuana, 112 quilograms de cabdells i 11.745 euros en efectiu. També una pistola, un revòlver i una arma llarga d’aire comprimit. En el dispositiu també han participat tècnics d’Endesa i s’ha detectar un frau a la xarxa elèctrica valorat en més de 500.000 euros.

Dinou detinguts

Pel que fa als detinguts, s’han arrestat dinou persones en els habitatges registrats. De fet, en la majoria d’ells -catorze dels setze- han desmantellat plantacions ‘indoors’. “Es tracta d’una banda organitzada, que porta estrangers a la costa de Tarragona perquè es dediquin a la plantació de marihuana, aquestes persones no surten de la vivenda pràcticament per a res”, ha afirmat el portaveu.

Als detinguts se’ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal, cultiu i tràfic de drogues i de defraudació de fluid elèctric. Passaran a disposició del Jutjat d’Instrucció 5 del Vendrell.

L’agent també ha assenyalat que el destí final de la droga desmantellada són països europeus i ha dit que als grups criminals els surt “molt rendible” cultivar al país. “Les lleis són més laxes aquí, cada frontera que passa aquesta droga se li duplica el preu de mercat, quan arriba al destí final el preu és desorbitat”, ha tancat.

També et pot interessar

Comentaris