La Guàrdia Civil intervé a Calafell productes de telefonia mòbil irregulars valorats en més de 13.000 euros

21/04/2023 - 13:15h

El treball dels agents especialitzats en Fiscal i Fronteres s’ha centrat en comerços tipus basar i botigues de recanvi de telefonia

La Guàrdia Civil, a través dels seus agents especialitzats en Fiscal i Fronteres, ha realitzat inspeccions en establiments comercials de la localitat de Calafell. Aquestes actuacions s’han centrat a protegir el consumidor final de les possibles deficiències en els productes posats a la venda i, a més, vetllant així per una oferta comercial justa i sense greuges comparatius.

A les inspeccions s’ha verificat la traçabilitat dels productes i la seva procedència lícita. Els articles de procedència irregular han estat precintats per no complir els requisits necessaris per a la seva legal comercialització, ja que no tenien el preceptiu control de qualitat i seguretat o bé no tenien els documents duaners que emparessin la seva legal importació.

A les quatre inspeccions amb resultat positiu s’han interposat un total de quatre denúncies sobre la base de la Llei Orgànica 12/1995 de 12 de desembre, de Repressió del Contraban.

Tot el material ha quedat a la disposició de l’Administració de Duanes de Tarragona com a autoritat competent.

A més d’aquestes actuacions, en aquests establiments també s’han confeccionat dues denúncies a la Llei General Tributària per irregularitats a l’expedició i requisits del tiquet de compra.

Material per 13.000 euros
Com a resultat final, s’han precintat i immobilitzat més de 2.000 productes per un valor superior a 13.000€. D’aquesta manera, s’evita l’arribada al consumidor final d’articles que incompleixen la normativa legal.

Aquestes pràctiques són sempre perjudicials tant per al conjunt de la ciutadania com per al comerç legal que sí que compleix degudament amb les obligacions legals al mercat.

Per minimitzar al màxim aquest tipus de pràctiques irregulars, els Agents Especialitzats del Servei Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil vetllen per salvaguardar el comerç lícit i la qualitat dels productes que adquireix el consumidor final.

També et pot interessar

Comentaris