Les Escoles Gelida Teatre celebra 10 anys de teatre amateur

La nostra llegenda de Sant Jordi és la primera obra que va representar LEGT
21/04/2023 - 11:31h

Aquest dissabte representaran l’obra ‘La nostra llegenda de Sant Jordi’, la primera que van interpretar

El 27 d’abril Les Escoles Gelida Teatre (LEGT) està de celebració ja que compleix 10 anys que va entrar en escena representant ‘La nostra llegenda de Sant Jordi’, escrita i dirigida per Irene Puig i Campreciós, membre de la junta de l’agrupació teatral. Per commemorar aquest aniversari, el dissabte 22 d’abril, Les Escoles Gelida Teatre tornarà a interpretar aquesta obra (17:30 hores i 20:30 hores) al mateix lloc on va fer-ho per primera vegada ara fa 10 anys, el Saló d’Espectacles de la Unió del Casal Gelidenc.

Segons Puig, “La nostra llegenda de Sant Jordi és una obra molt especial per a l’agrupació. És un relat amb molta màgia que si l’escoltes atentament t’atrapa. I precisament això és el que ens ha passat a tots aquells que vam començar a Les Escoles Gelida Teatre representant aquesta obra; ens hem quedat atrapats en aquesta família teatral que ha anat sumant membres amb el pas dels anys”.
Les entrades per veure La nostra llegenda de Sant Jordi es poden reservar mitjançant l’adreça electrònica: legteatre.reserves@gmail.com

10 anys compartint la passió pel teatre

Per la presidenta de Les Escoles Gelida Teatre, Carol Codó i Gómez, poder celebrar el 10è aniversari de l’entitat que dirigeix “és una mostra que el món associatiu continua viu malgrat els pocs recursos que malauradament destinen les administracions públiques a impulsar el teixit cultural de Catalunya”. “Els que formem part de les arts escèniques, hem superat una pandèmia i això demostra que tots aquells que estimem el teatre som capaços de superar qualsevol adversitat, i que tenim un públic fidel que ens fa costat i confiança”, afirma Codó.

Durant els 10 anys de vida, Les Escoles Gelida Teatre ha representat una quinzena d’obres, la majoria de les quals escrites per membres de l’entitat. “Una de les característiques que ens defineix és que procurem representar obres escrites per nosaltres mateixos, ja que d’aquesta manera fomentem que tothom qui ho vulgui pugui explorar la seva capacitat per crear i dirigir una peça”, explica la presidenta de Les Escoles Gelida Teatre.

Aquesta agrupació teatral té altres característiques que la fan única, com ara que va néixer gràcies a la iniciativa d’un grup de pares i mares de les dues escoles del municipi, Montcau i Les Fonts, als quals els agradava fer teatre i volien compartir aquesta passió amb els seus fills i filles. “La nostra filosofia des del començament ha estat i continua sent que els membres de l’agrupació han de ser famílies que s’impliquin amb l’agrupació, ja sigui en la part de representació o en la de decoració, comunicació, gestió,…Les Escoles Gelida Teatre no és una activitat extraescolar, és un grup on tothom col·labora”.

D’altra banda, totes les representacions són mitjançant taquilla inversa, ja que segons Codó “volem que tothom a qui li agradi el teatre pugui gaudir-ne sense que el preu sigui un condicionant”.

La representació de ‘La nostra llegenda de Sant Jordi’ donarà el tret de sortida a una sèrie d’activitats programades durant aquest 2023 per celebrar els 10 anys de l’agrupació, com una exposició fotogràfica o la presentació d’una samarreta commemorativa.

Actualment, Les Escoles Gelida Teatre està formada per més de 80 membres d’edats tan diverses com els 79 i el 4 anys. Forma part de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP) i de La Federació Catalana de Teatre Amateur.

També et pot interessar

Comentaris