Ganes d’un Sant Jordi amb tota normalitat

21/04/2023 - 09:00h

Un dels dies més bonics de l’any, Sant Jordi, cau en dia festiu tot coincidint amb el 41è anivesari d’El 3 de Vuit

Aquest diumenge arriba un dels dies més bonics de l’any i que ens regala imatges idíŀliques de la societat catalana. En l’ambient es respira aquelles ganes enormes de gaudir d’un Sant Jordi amb tota normalitat, sense mascaretes, sense distàncies, sense restriccions…

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, que enguany cau en diumenge, el 3d8 celebra els seus 41 anys d’existència –enrere queda aquell Sant Jordi de l’any 1982– i un any més tota la plantilla del setmanari s’ha arremangat per oferir un diari complet amb un extra amb motiu de la diada. Sant Jordi és desmesura, tant pel que fa a la venda de llibres com de roses. El 3d8 ha parlat amb un d’aquests dos sectors, en concret amb quatre de les llibreries més representatives de l’Alt i el Baix Penedès, per conèixer com van els preparatius per a un Sant Jordi que tot apunta que assolirà xifres de prepandèmia o fins i tot superiors. La Cultural i L’Odissea de Vilafranca, la Mitjans del Vendrell i la Jepi de Sant Sadurní relaten com viuen i quines previsions tenen en aquests dies que per als llibreters són de bogeria, però que signifiquen prop d’un 25% de la facturació total d’un any.

Rècord de novetats

En un any que trencarà rècords de novetats editorials, i com mana la tradició, el en l’edició en paper, el 3d8 oferim la recomanació de fins a 93 títols per poder triar i remenar. Des dels que estaran a les llistes dels més venuts fins als que porten segell penedesenc, passant per totes les novetats, des del darrer Sant Jordi, de les dues editorials penedesenques: Andana i Candaya, i de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Però per completar aquest suplement de 28 pàgines hi encabim en especial la crònica sobre la vilafranquina Eva Baltasar, que acaba de ser nominada finalista als Premis Booker Prize 2023, que atorga la crítica anglesa, o la novetat de David Monteagudo, que reapareix de nou amb un llibre de relats del tot interessant, així com un reportatge històric a sis mans de Salvador Arroyo, Joan Latorre i Marc Casellas sobre el ball de l’Espinela a Santa Oliva, com també un altre al voltant de La revista La Mainada i el Penedès de Pere Martí i Bertran.

Publiquem dues pàgines amb els microrelats guanyadors del concurs que han convocat per cinquè any el Grup de Mestres de l’Alt Penedès, així com dues pàgines on el cantautor Paton Soler ens obsequia amb les seves fitxes personals i relacionades amb gent del territori, aquesta vegada al voltant dels Beatles i els Rolling Stones.

I per si encara no fos prou i voleu saber què es pot fer durant tot aquest cap de setmana de Sant Jordi, només cal fullejar les pàgines 56 i 57, on es pot trobar l’agenda cultural amb tots els actes de Sant Jordi i culturals a tots els municipis de l’Alt i Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris