Els Castellers de Vilafranca celebren Sant Jordi a Lisboa i la regió d’Alentejo

Padrão dos Descobrimentos serà un dels punts emblemàtics de Lisboa on actuaran els Verds
19/04/2023 - 11:00h

150 castellers i castelleres dels de Cal Figarot viatjaran aquest cap de setmana a Portugal

Aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, els Castellers de Vilafranca viatjaran a Portugal. Es tracta del primer viatge internacional de la colla des del 2019, després que l’any passat viatgessin a la Catalunya Nord i al País Basc. El viatge dels Verds serà de divendres 21 a diumenge 23, Sant Jordi.

Durant el cap de setmana, els Castellers de Vilafranca actuaran en diversos punts de la capital portuguesa i de la regió de l’Alentejo en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi organitzada per la Delegació del Govern a Portugal. L’actuació inaugural a Lisboa serà divendres, 21 d’abril, a dos quarts de 4 de la tarda, a la Praça do Município i comptarà amb la presència institucional del delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, i de l’alcalde de Lisboa, Carlos Moedas.

El dissabte, 22 d’abril, serà el torn de la regió de l’Alentejo amb les actuacions a les ciutats d’Évora i Elvas, ambdues Patrimoni Mundial de la UNESCO. En aquest cas, també hi haurà la presència del delegat Rui Reis i dels alcaldes d’Évora i Elvas: Carlos Pinto de Sá e José Rondão Almeida, respectivament. Els Castellers de Vilafranca tornaran a Lisboa el diumenge, coincidint amb el mateix dia de Sant Jordi, amb actuacions al Castelo de São Jorge i al Padrão dos Descobrimentos, dos punts emblemàtics de la ciutat.

L’organització del Sant Jordi a Portugal compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Lisboa, Évora i Elvas; la Direcció Regional de Cultura de l’Alentejo, el Museu Nacional d’Art Antiga, Turisme de Lisboa, EGEAC – Empresa de Gestió d’Equipaments i Animació Cutlural, el Consell del Districte d’Arroios i l’Associació de les Col·lectivitats de Lisboa.

També et pot interessar

Comentaris