Bellvei celebra la setena edició de la Jornada Bellvei Negre el 15 i 16 d’abril

13/04/2023 - 12:00h

Diumenge s’hi anunciarà quines són les novel·les guanyadora i finalista del 7è Premi Bellvei Negre

La setena edició de la Jornada Bellvei Negre, que organitza l’Ajuntament de Bellvei amb el suport de Terra Ignota Ediciones, Xerigots de Vilafranca, l’Obrador del Vendrell, el Celler Mont Picolis i amb la col·laboració de Bellvei Ràdio, se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d’abril al Centre cívic La patronal de Bellvei. L’any passat es va recuperar el format de dos dies d’activitats al voltant de la novel·la negra i del Premi Bellvei Negre de novel·la negra.

A la presentació, que va tenir lloc dimarts 11 d’abril a l’Ajuntament de Bellvei, l’alcalde de Bellvei Gerard Colet va destacar que des de l’organització el que volen és «donar visibilitat a Bellvei negre més enllà de la gent que es dedica al món literari» i compartir la jornada «amb la gent del poble, amb una sèrie d’activitats a les quals tothom està convidat a participar». Segons Colet, «la feina del secretari del jurat Ramón Valls i dels membres del jurat del Premi Bellvei Negre dona un renom i una lluentor especial a aquest certamen literari». L’alcalde de Bellvei va explicar que la jornada comptarà amb «moltes taules de debat, maridatges, un dinar i companyia» entre gent interessada en la cultura. Seran presents a Bellvei durant el cap de setmana escriptors participants i guanyadors d’altres anys, a banda de bona part dels finalistes que opten als premis d’aquest any vinguts d’arreu de l’estat espanyol.

Durant la Jornada Bellvei Negre, com cada any, s’anunciaran els guanyadors de la 7a edició del Premi Bellvei Negre de novel·la negra. Colet i Valls van recordar que Bellvei té «un certamen de novel·la negra únic a la comarca i a la província». El col·lectiu ‘Lee o muere’, format per un grup d’escritors de novel·la negra, ha creat molts festivals al voltant del gènere, del qual Valls diu que «Bellvei negre és el més veterà, per tres setmanes»: «després va arribar Black Mountain Bossòst, a la Vall d’Aran, i també hi ha Lloret negre, Sitges negre i Badalona negre». Els responsables de totes aquestes activitats també s’aplegaran diumenge a Bellvei.

Ramón Valls, de la seva banda, va detallar que del màxim de 80 novel·les que es podien presentar al Premi Bellvei Negre en aquesta edició n’han rebut 78 d’arreu de l’estat, de les quals 55 complien les bases i els criteris del Premi, i d’aquestes 4 estan escrites en català. Les notes del jurat, format per 8 persones, valorant diversos aspectes literaris, han reduït aquestes 55 novel·les a les 8 que han passat a l’última fase. Guanyador i finalista es donaran a conèixer diumenge al migdia, i els premis consistiran un any més en 1.200 euros i la publicació en paper per a l’autor de la novel·la guanyadora, i 500 euros i la publicació en format de llibre electrònic per a l’autor de la novel·la finalista, les dues a Terra Ignota Ediciones.

També et pot interessar

Comentaris