Junts es compromet a reduir les emissions de CO₂ un 50% aquest mandat

També es proposa augmentar la inversió per reduir les pèrdues d’aigua a la xarxa de Vilafranca, actualment d’un 18%, i deixar-les a 0

En l’objectiu de Junts d’apostar pel medi ambient ha presentat un dels eixos programàtics que s’orienta cap a l’acció climàtica per aconseguir una ciutat més sostenible i “on s’hi visqui bé”. Amb aquesta intenció, la candidatura es compromet a reduir en un 50% les emissions de CO2 durant els pròxims quatre anys. Per arribar a aquest punt, Junts impulsarà incentius per a la ciutadania gràcies a subvencions per a la rehabilitació i millores de la eficiència energètica, segons va explicar el candidat Aureli Ruiz.
Una altra de les intencions és augmentar la inversió per reduir fins a 0 les pèrdues d’aigua a la xarxa urbana, pèrdues que actualment se situen entre el 15 i el 18%. Els darrers 10 anys s’han invertit 10 milions per renovar la xarxa de canonades i la intenció és invertir 10 milions més els pròxims anys.


Altres propostes en l’àmbit del medi ambient i l’acció climàtica s’encaminen cap a l’adequació dels espais naturals de Vilafranca amb un pla “ambiciós” de protecció de les rieres de Llitrà i de l’Adoberia.
Segons Ruiz, en definitiva, es cal apostar per avançar cap a una “ciutat verda”, augmentant el nombre de zones verdes amb especial cura de l’arbrat, que, de passada, “ajuda a reduir la temperatura”.

També et pot interessar

Comentaris