Finalitzen les obres al carrer Tossa de Mar i es tanca la primera fase del PIICC

Amb una inversió de 2 milions d’euros, més de la meitat s’han destinat a renovar la xarxa d’aigua i la connexió amb els habitatges

En espera dels darrers treballs de pintura per recepcionar l’obra, la intervenció del carrer Tossa de Mar es pot donar per enllestida i amb ella es tanca la primera fase de les obres del Pla d’Intervenció Integral al Centre i el carrer Comerç (PIICC). Amb l’obertura al trànsit d’aquesta via estratègica per a la zona est de Vilafranca, s’avança una mica més en la voluntat de l’Ajuntament de millorar la comunicació del centre amb els barris, en aquets cas, el de la Girada. Ara la intenció és continuar la connexió a través de l’avinguda Lluís Companys, “amb tot el que comporta de millora pel que fa a mobilitat, benefici per al comerç, etc…”, segons va indicar el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero.

Després de més de vuit mesos d’obres, aquesta intervenció ha representat la renovació de prop de 6.000 metres quadrats amb una inversió total de 2 milions d’euros, un 55% dels quals s’han destinat a renovar la xarxa de canalització d’aigües i la seva connexió amb els habitatges del carrer. La millora d’aquesta connexió i l’actuació en el subòl a través d’un sistema de drenatge per recollir les aigües pluvials fan d’aquest carrer un exemple de sostenibilitat urbanística.

D’altra banda, un cop es recepcioni l’obra es recuperarà la zona d’aparcament regulat per afavorir la rotació de vehicles. Amb les obres, s’han perdut al voltant de 40 places d’aparcament al carrer Tossa de Mar, però segons el regidor, es compensaran amb les places de l’aparcament dissuassori del Molí d’en Rovira i amb altres espais d’aparcament de la Girada.

La segona fase del PIIC arrencarà pròximament amb les obres a l’avinguda de Catalunya i continuarà amb les intervencions al carrer Bisbe Estalella per passar posteriorment al tram del carrer Sant Pau més proper a l’Escorxador i el carrer Sant Pere, a més de la millora al parc del Poble Nou.

També et pot interessar

Comentaris