Junts planteja renovar la plaça Penedès i obrir un procés de participació per definir la nova imatge

La candidatura vol ampliar els parcs esportius urbans, instal·lar un skate park a la Girada i portar els parcs de salut a tots els barris

Recuperar la plaça Penedès per al gaudi d’infants i famílies en un espai central de Vilafranca serà un dels projectes més destacats que Junts per Vilafranca vol impulsar si a partir de les pròximes municipals aconsegueix l’alcaldia. L’alcaldable, Aureli Ruiz, i el seu equip té la intenció de renovar tota la plaça, ampliant l’espai verd i recuperar-la com una àgora on la ciutadania s’hi senti bé. La nova plaça Penedès podria sortir d’un procés de participació ciutadana per saber com els vilafranquins i vilafranquines volen que sigui aquest espai. Aquesta seria una de les intervencions que es proposen per renovar tots els parcs infantils de Vilafranca, que actualment són 36.

D’altra banda, el programa de Junts també incorpora els espais de lleure com a preferència. En aquest sentit, Junts se centrarà en augmentar el nombre de parcs esportius urbans i portar-los cap als barris de la Barceloneta, l’Espirall, el Poble Nou i el Molí d’en Rovira, que s’afegirien als actual ubicats al parc de Sant Julià i a la rambla de la Generalitat, a la Girada. Un altre espai de lleure que es vol posar en marxa és l’skate park, del que ja es disposa d’un avantprojecte i que podria habilitar-se d’immediat. La zona escollida és entre la Girada i el Poble Nou, a l’alçada de la llar d’infants, on s’aprofitaria el desnivell entre la llosa i l’aparcament. Finalment, Junts també vol fer arribar els parcs de salut, pensats sobretot per a la gent gran, a tots els barris. De moment només n’hi ha un al parc de Sant Julià i a l’Espirall.

També et pot interessar

Comentaris