Els responsables de Renfe mostren el resultat final de les obres a l’estació de Vilafranca

Amb una inversió de més de 2,7 milions d’euros, s’han obtingut unes instal·lacions “més accessibles, segures i modernes”

Els màxims responsables de la companyia Renfe i del servei de Rodalies han visitat aquest divendres al migdia les obres que s’han dut a terme des del mes d’octubre del 2021 a l’estació de Vilafranca del Penedès, amb una inversió de 2.751.889 euros.

Les obres han de convertir l’estació en un espai “més accessible, més segur, modern i integrat a la ciutat”, en paraules del president de Renfe, Raül Blanco.

En aquest sentit ha afegit que actuacions com aquesta són una mostra “del compromís de Renfe amb el servei públic i amb el territori”. El mateix president de Renfe ha emmarcat les millores a l’estació de Vilafranca en les inversions en curs o ja executades amb més de 56 milions d’euros des del 2020 en diferents estacions de Rodalies catalanes.

Per part de l’Ajuntament de Vilafranca, l’alcalde, Pere Regull, ha expressat la satisfacció pel resultat final de les obres. “Aquesta inversió es nota més del que em pensava en l’estació”, ha dit Regull, i ha afegit que és un primer pas important per al que es convertirà la zona un cop es duguin a terme les obres que s’ha compromès a fer Adif per cobrir tot el tram urbà de la via.

Regull s’ha mostrat esperançat que amb les obres en diferents fases a la línia dins del corredor mediterrani es complementin amb un bon servei per part de Renfe i que “els trens arribin a l’hora, que és el que vol la gent”. L’alcalde ha dit que “durant anys no hi ha hagut la inversió que tocava, les hem d’agrair, però s’haurien hagut de fer 20 anys enrere”.

Les obres executades

Les millores a l’estació de Renfe a Vilafranca han consistit en una renovació integral dels ascensors, un d’ells amb connexió directa entre vestíbul, andana i passarel·la; la construcció d’una nova rampa d’accés al vestíbul a l’entrada principal de l’estació i la prolongació del vestíbul i la construcció d’una nova zona d’atenció al viatger; l’adequació a normativa PMR  (persones amb mobilitat reduïda) dels lavabos, una nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes, l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes, l’habilitació de nous encaminaments al vestíbul i andanes i unes millores en els sistemes d’informació.

Diàriament, més de 6.000 viatgers utilitzen els serveis de la línia R4 de Rodalies de Catalunya a l’estació de Vilafranca del Penedès, ha remarcat Renfe.

També et pot interessar

Comentaris