El conseller de Salut beneeix les obres del nou edifici de Diàlisi a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

21/03/2023 - 18:30h

L’entrada en funcionament es preveu a mitjans del 2024 i reduirà en 1.400 viatges a persones que fins ara havien de fer la diàlisi a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, ha visitat aquest dimarts a la tarda l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per anunciar les importants obres d’ampliació que es faran a l’hospital. Al conseller l’acompanyaven l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, el president del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, Jordi Cuyàs i el delegat de la Vegueria, David Alquézar, entre d’altres.

Balcells ha anunciat que en el terreny que hi ha entre l’hospital i a tocar de l’aparcament de sorra es construirà el nou edifici annex que acollirà una Unitat de Diàlisi (en total seran 30 espais) i una Àrea Docent de l’escola d’Infermeria que ja s’està fent. Les obres ja estan licitades en un concurs on s’hi han presentat fins a 9 empreses i en breu s’iniciaran les tasques que contemplen una inversió de prop de 6 milions d’euros amb la previsió que l’edifici entri en funcionament a mitjans del 2024.

Aquesta inversió és una part del conjunt d’inversions que el departament té previst a tot el Consorci en els pròxims anys i que s’eleven a un total de 48 milions d’euros. “Amb aquesta inversió estem donant un impuls molt important a un hospital transversal del conjunt d’equipaments del consorci”. El conseller ha compartit una estona amb els professionals de l’hospital i ha explicat que “estic content de veure l’empenta, l’ambició, les ganes i la capacitat que teniu per donar resposta a les necessitats de la població”.

L’alcalde de Vilafranca ha aprofitat el moment per assenyalar que aquest servei era una reclamació històrica de feia molt temps i que amb la posada en marxa s’estalviaran prop de 1.400 viatges a l’any a persones que fins ara s’havien de traslladar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú a fer la diàlisi. En definitiva ha conclòs el conseller, “millorem la qualitat de vida dels pacients”.

També et pot interessar

Comentaris