ERC Vilafranca aposta per aconseguir uns trens de rodalies més dignes

15/03/2023 - 16:14h

El full de ruta del candidat, Pere Sàbat, passa per demanar més connectivitat amb el Vallès i Tarragona com la d’aconseguir una parada dels trens regionals a la capital penedesenca

“Ens hi deixem la pell. Amb els trens ens hi juguem el futur de la ciutat”. Amb aquestes paraules el candidat republicà a l’alcaldia de Vilafranca, Pere Sàbat, ha explicat que el seu full de ruta passa per aconseguir uns tres de rodalies Renfe dignes, una millor connectivitat amb Barcelona i Tarragona com també aconseguir una parada de trens regionals a la capital penedesenca.

Per aquest motiu Pere Sàbat proposa aconseguir “un acord de ciutat amb agents econòmics i socials i amb els grups de l’Ajuntament en una estratègia comuna”. Sàbat ha marcat en aquest acord que hi ha d’haver qüestions com l’allargament de la RT2 de Tarragona i la R8 del Vallès fins a Vilafranca, la millora de freqüències i horaris i reclamar que s’acabi “amb el desgavell i el caos constant”. Pel que fa al pas dels trens de mercaderies ha apuntat que “cal el suport a l’Eix Transversal Ferroviari que faria passar les mercaderies per l’eix Lleida-Cervera-Igualada-Martorell i evitaria que les mercaderies perilloses creuessin Vilafranca a banda de deixar de saturar la línia de la R4”.

Per la seva banda la número 4 d’ERC, Laura Pelay, en tant que usuària, s’ha mostrat molt crítica amb el funcionament de la Renfe. “Cada dia hi ha retards, cada dia és un caos. Un desastre absolut que perjudica a milers de persones diàriament. Gent que va a estudiar, gent que va a treballar i que veuen alterat el seu dia a causa dels retards” ha analitzat. Pelay ha puntualitzat que arran de les obres que hi està havent “es poden entendre certes incidències però moltes no tenen res a veure amb les obres com per exemple que arribin trens curts i que la gent a Vilafranca ja hagi d’anar dreta”.

Davant d’aquesta situació, la candidatura de Pere Sàbat ha activat el grup d’Esquerra Republicana al Senat perquè preguntin a la ministra de Transports i responsable de Renfe, Raquel Sánchez, -“del PSC”, remarca Sàbat-, perquè doni respostes a la situació de menyspreu que ERC destaca que rep la gent de Vilafranca i del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris