Waltraud Maczassek exposa ‘Amb les lleis de la natura’ a la capella de Sant Joan

15/03/2023 - 14:01h

Es tracta d’un conjunt de setze obres pictòriques de gran format que es podran veure fins al 30 d’abril

El proper dijous, 23 de març, s’inaugura a la capella de Sant Joan de Vilafranca l’exposició de l’artista alemanya Waltraud Maczassek ‘Amb les lleis de la natura’. Es tracta d’un conjunt de setze obres pictòriques de gran format que tenen com a eix temàtic la preocupació de l’artista pels grans canvis que pateix el planeta.

En aquests temps de grans canvis climàtics i, amb ells, de la vida sencera del planeta, Waltraud Maczassek vol recordar amb les seves obres la unió de la matèria, des de la més petita partícula o cèŀlula, amb l’aire, l’aigua i, en definitiva, amb tots elements que formen el cosmos. La seva obra pretén transmetre que tan sols el perfecte engranatge de les lleis de la natura poden assegurar-nos la vida.

Per crear les seves obres Maczassek s’inspira sovint en el món orgànic, en la natura que l’ha envoltat directament durant molts anys i que li recorda sensacions viscudes o sentides. Sem­pre ha prestat atenció a la multiplicitat de les formes naturals, el seus ritmes, les seves estructures i sobretot la seva regularitat, on tot té una raó de ser i no hi ha res gratuït. L’artista no copia les formes naturals sinó que aquestes són el seu punt de partida.

L’artista

Nascuda a Frankfurt del Main (Alemanya), Waltraud Maczassek es va formar a l’Institut Pedagògic de Wiesbaden en l’especialitat de Belles Arts i va ampliar la seva formació a la desapareguda Escuela Libre del Mediterráneo (Palma) amb estudis sobre el color, la composi­ció i el paisatge.

Durant uns anys va estar vinculada a un grup d’artistes penedesencs amb qui va pintar molts paisatges del Penedès. Posteriorment es va llicenciar a l’Escola de Belles Arts Sant Jordi, de Barcelona. Actualment viu i treballa entre Barcelona i Pacs del Penedès, després d’haver exposat a nombrosos espais de Barcelona i Madrid, al Museu de Montserrat i al Palau Miramar de Sitges, així com a les ciutats de Berlín, Ginebra, Oslo i Wiesbaden. Amb més de 30 exposicions individuals, aquesta és la primera vegada que l’artista exposa a Vilafranca.

Acte inaugural i horaris

L’acte inaugural de l’exposició ‘Amb les lleis de la natura’ tindrà lloc el proper dijous 23 de març a les 7 del vespre i anirà a càrrec del prestigiós poeta i crític d’art Josep Corredor Matheos, gran coneixedor de l’obra de Waltraud Maczasseck, que farà una aproximació al contingut de l’exposició al sentit de les obres.
La instal·lació es podrà visitar fins al diumenge 30 d’abril en l’horari següent: de dimecres a divendres de 17 a 20 h; dissabtes, de 18 a 20 h i diumenges de 12 a 14 i de 18 a 20 h.

També et pot interessar

Comentaris