Estabilitzat l’incendi urbà i forestal de Calafell

Una imatge de l’incendi a Calafell. (Foto: Luci Buenavida)
15/03/2023 - 09:28h

28 dotacions dels Bombers de la Generalitat segueixen treballant per controlar el perímetre i evitar nous focus secundaris

Els Bombers han estabilitzat durant la matinada d’aquest dimecres, en concret a les 5.43 hores, l’incendi que encara crema a Calafell, segons han informat fonts del cos. El foc ha afectat la muntanya de l’Escarnosa i les urbanitzacions de Mas Mel i Bellamar.

Un total de 28 dotacions hi segueixen treballat amb l’objectiu de mantenir el control del perímetre i evitar que sorgeixin focus secundaris. La trentena de persones que van haver de ser evacuades van poder tornar a casa a la mitjanit. A més, al llarg d’aquest matí està previst que s’aixequi el confinament de les urbanitzacions de Mas Mel, Bellamar i Bellamel.

El foc va iniciar-se pocs minuts abans de les sis de la tarda d’aquest dimarts per causes que encara es desconeixen. El fort vent mestral que va bufar a la zona va fer que les flames es propaguessin amb rapidesa i fossin visibles des de força distància. A més, segons han informat fonts de Bombers, els mitjans aeris no van poder-se activar, ja que poc després d’haver-se decretat es va fer de nit. 

Fruit d’aquest incendi, que va afectar la zona boscosa de l’Escarnosa i diverses urbanitzacions properes, van haver de ser desallotjades una trentena de veïns i veïnes de les urbanitzacions Mas Mel, Bellamar i Bellamel. Els afectats van poder tornar a casa a la mitjanit.

Durant tota la nit una cinquantena de dotacions dels Bombers han treballat per evitar que els flancs no s’obrissin i que les flames no afectessin més urbanitzacions. Un dels punts que més preocupació ha generat ha estat el flanc esquerre, que estava ple de focus secundaris. Els Bombers han indicat que el foc ha afectat prop de 24 hectàrees, però han remarcat que són discontínues.

També et pot interessar

Comentaris