L’Ajuntament preveu tenir una plantilla estable amb 72 agents de Policia Local

El cos incorpora 8 nous efectius sortits d’un procés de selecció al que s’hi van presentar 200 aspirants

La Policia Local de Vilafranca ha incorporat 8 agents a la plantilla després de superar un procés selectiu al qual s’hi van presentar 200 aspirants. L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir estabilitzar la plantilla amb prop de 72 agents per tal de garantir el servei de proximitat i al mateix temps fer front a les baixes laborals i jubilacions dins del cos.

D’aquesta manera, l’Ajuntament busca posar remei a un “problema estructural” que afecta la Policia Local en la que es reconeix que falten efectius i per tant s’ha fet “un esforç econòmic” per posar-hi remei, tal com va indicar el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, durant l’acte de presentació oficial de les noves incorporacions.

De la seva banda, l’inspector en cap, Albert Romero, va presentar els nous agents, la “pedrera”, tal com els va definir, i els efectius que han ascendit tant a sargent com a caporal i els va encoratjar a “conèixer la ciutat i a treballar amb ganes de domar servei en quantitat i qualitat”. Romero va afegir que amb els nous agents es podran desenvolupar noves iniciatives com desplegar la policia de barri i la vigilància del trànsit.

L’alcalde, Pere Regull, va felicitar les noves incorporacions i va destacar la importància de la Policia Local. “Sou més importants del que us penseu, un pilar bàsic de la democràcia”, va dir, tot i que va reconèixer que “és més difícil ser policia avui que fa 20 anys”, ja que els agents han de fer tasques que van més enllà de les seves atribucions i amb el hàndicap que “la legislació no acompanya perquè les lleis són toves”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, va destacar que en el context general d’augment de la inseguretat, l’increment d’efectius és una bona notícia, que s’afegeix a mesures com la dotació de material com càmeres unipersonals o les de videovigilància als carrers.

També et pot interessar

Comentaris