La ‘superilla’ de la rambla de la Girada estarà a punt a final d’abril

El nou pulmó verd de Vilafranca es posa com a exemple d’urbanisme sostenible com a tendència de futur

La superilla que naixerà un cop finalitzin les obres de reurbanització del primer tram de la rambla de la Girada serà una realitat cap a final del mes d’abril, segons ha confirmat el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, en una visita d’obres. Des de l’Ajuntament es veu aquest projecte com la “cirereta” d’un dels objectius del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el carrer Comerç (PIICC), l’urbanisme sostenible, un sistema aplicable a altres intervencions i que s’ha posat com a exemple de tendència de futur arreu.

La nova fesomia d’aquest primer tram ja va prenent forma i es troba a la recta final de la compactació de terres. Per a la pavimentació, s’ha utilitzat un material permeable, sense ciment, per aprofitar la humitat i facilitar el drenatge. La nova urbanització convertirà l’espai en un “refugi de calor” i als 40 elements de vegetació que hi havia se n’afegiran 50 més de diferents espècies.

L’objectiu és que el tram central es converteixi en una zona pensada per a les famílies, amb jocs infantils i àmplia zona de passeig. Per aconseguir-ho s’eliminen les places d’aparcament que hi havia a banda i banda de la rambla i del centre també desapareixeran les terrasses dels establiments de restauració, que quedaran limitades al sotaporxos. En aquest sentit, Francisco Romero ha explicat que la mesura de limitar l’espai per a terrasses dels bars s’ha consensuat amb l’associació de veïns i que s’especificarà en l’expedient d’urbanisme un cop es recepcioni l’obra. Pel que fa a les places d’aparcament que es perdran en aquest tram, Romero ha indicat que es compensaran amb l’aparcament dissuassori que s’ubicarà al Molí d’en Rovira. Aquest aparcament serà gratuït per als usuaris de transport públic, però tindrà espai també per a altres vehicles amb aparcament regulat, un cop es reprengui el servei a partir del 20 de març.

El regidor d’Urbanisme ha destacat que es tracta d’una obra subvencionada al 100% amb un pressupost de 822.000€. Pel que fa a la resta de rambla, es mantindrà la seva funcionalitat tal i com està ara, amb circulació de vehicles, aparcament a banda i banda i espai de passeig central.

També et pot interessar

Comentaris