Tres dones encapçalaran la llista electoral de Vilafranca en Comú

07/03/2023 - 11:00h

Montse Romagosa, Elvira Mestres i Montse Rodríguez es van definir com a “compromeses, valentes i treballadores”

Vilafranca En Comú ha fet coincidir la setmana del 8M per presentar els tres primers llocs de la seva llista de cara a les eleccions municipals. Fins ara se sabia que Montse Romagosa lideraria la llista i ara s’ha anunciat que l’acompanyaran l’activista social i cultural Elvira Mestres i la mestra d’educació especial Montse Rodríguez, en els números 2 i 3 de la candidatura.

Romagosa ha reivindicat el seu compromís feminista i ha exposat que calen més dones i lideratges femenins i feministes en tots els espais, també a les institucions. Ha defensat que és necessari incorporar a Vilafranca la manera feminista de fer política – aclarint que no és exclusiva de les dones- és a dir, afavorint la cerca de consensos, la col·laboració, la capacitat del diàleg i saber detectar les necessitats de les persones i mirar pel benestar de la gent.

Elvira Mestres, activista social i cultural, reivindicava l’activisme veïnal i sindical com la seva escola i es mostrava motivada perquè “el que he après de la societat, siguin estudis o una professió, o siguin les capacitats que hem adquirit com la de parlar en públic, de reflexionar, de treballar en equip, de defensar, de resistir, de fer comunitat, de progressar, de gaudir, ho hem de retornar a la societat.”

Montse Rodríguez posava l’accent en la necessitat de defensar la inclusió i la coeducació en contra de la segregació escolar i social. I justifica el seu pas a la política perquè “estic cansada de queixar-me de les coses que no m’agraden, vaig decidir ja fa uns anys actuar i implicar-me per canviar allò que cal millorar perquè totthom visquem millor.”

Comentaris