La Festa del Xató de Vilafranca compleix 25 anys

07/03/2023 - 10:00h

La festa tindrà lloc aquest diumenge a la rambla de Sant Francesc de 10 a 14.30 hores on es podran degustar els cinc xatons que formen la Ruta

Aquest diumenge, la Festa del Xató de Vilafranca torna, després d’un petit parèntesi, a la rambla de Sant Francesc i ho fa celebrant el 25è aniversari. Com sempre, es podran degustar els cincs xatons que conformen la Ruta del Xató: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

La festa és una oportunitat única per poder tastar aquestes cinc varietats de xató un mateix dia acompanyats de vi de la DO Penedès. El xatons es poden adquirir amb les diferents modalitats de tiquets perquè cada persona decideixi què li ve més de gust; el tiquet més complet inclou dos xatons, una copa de vi, pa i coberts.

Tallers d’aprenentatge

La festa d’aquesta peculiar amanida es desenvoluparà entre les 10 i les 14.30h, amb diferents activitats que se celebren a la mateixa rambla de Sant Francesc. Com ja és gairebé una tradició, hi haurà dos tallers per aprendre a fer xató, pensats perquè els infants d’entre 5 i 12 anys es familiaritzin amb aquest plat tan nostre i un maridatge de xató de Vilafranca amb els vins de la DO Penedès per als més grans. Per aquestes dues propostes cal reserva prèvia. Les inscripcions ja estan obertes a l’enllaç https://entrades.vilafranca.cat.

A la mateixa rambla també es podrà gaudir de l’espectacle que porta per nom “Els Valors”, una proposta de teles acrobàtiques que anirà a càrrec de La Vertical. Elles mateixes oferiran tallers perquè els nois i noies de la vila puguin provar el món de l’acrobàcia. I finalment, el Mercat d’Artesania, Brocanteria i Pintura, amb una oferta amb gran varietat de productes.

La regidora de Turisme, Maria Dolors Rius, ha convidat a tothom a “celebrar els 25 anys de la Festa del Xató a la rambla i gaudir de la gastronomia, l’artesania i de les activitats organitzades per a tota la família. Vilafranca ve de gust”.

També et pot interessar

Comentaris