La Policia Local de Vilafranca va prestar 16.000 serveis l’any passat

Una de les prioritats del cos és combatre l’incivisme, que ha crescut un 37% en dos anys

El regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Montfort, i l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, han presentat aquesta setmana la memòria del cos corresponent al 2022. De la relació d’actuacions que s’han dut a terme destaca l’increment de les denúncies per conductes incíviques, que el darrer any van créixer un 22,3% i un 37% des del 2020 deixant la xifra en 1.303 actuacions. En aquest sentit, la dada més destacada és l’augment d’infraccions relacionades amb el soroll.

En general, hi ha un augment tant de les trucades rebudes, 9.391, un 18,5% més que l’any passat, com dels serveis prestats, 16.038, un 6,4% més que el 2021. L’increment de serveis es tradueix en un augment també en l’àrea de seguretat ciutadana, amb una pujada molt destacada de les detencions per lesió, que passen de 4 a 20 i les relacionades amb l’ordre públic, de 22 a 37.

Pel que fa a l’àrea de la policia judicial s’han recollit menys denúncies per delictes de robatori i furts, un 9’4% menys, però continuen sent més elevades que el 2020. En l’àrea de trànsit augmenten els accidents, la gran majoria amb danys materials, i les infraccions relacionades amb els estacionaments de vehicles. En aquest capítol destaquen les 202 sancions per alcoholèmia de les 2.200 proves realitzades.

Albert Romero va destacar que tots els serveis prestats s’han fet amb el mateix nombre d’efectius. La plantilla és de 61 policies, tot i que actualment hi ha 17 agents de baixa, la majoria per agressions. Aquest fet demostra, segons Romero, que “cal posar en valor la feina que es fa des del cos”, ja que la mitjana d’actuacions és de 263 per agent.

L’inspector en cap també es va referir a les armes tàser, l’ús de les quals encara s’està valorant. Encara no s’ha decidit res al respecte però “podria ser que es decidís incorporar-les”, tenint en compte, va dir, les restriccions que impliquen el seu ús i la formació específica requerida.

També et pot interessar

Comentaris