La Ruda prepara un ampli programa d’actes per celebrar el seu 10è aniversari

El col·lectiu creu que ha contribuït a un canvi social i, amb el temps, se l’està escoltant més

“Incordiem i molestem i això a vegades genera malestar però de mica en mica anem aconseguint coses”. Ho diuen des del col·lectiu La Ruda, l’assemblea no mixta penedesenca que enguany celebra 10 anys “plantant cara i verbalitzant les coses que no ens agraden”. Per commemorar l’efemèride, l’assemblea ha preparat un programa d’actes que comença el 3 de març amb una exposició de cartells de La Ruda al Casal Popular La Gueralda, seu de l’entitat. Altres activitats que es desplegaran durant l’any són un sopar obert a les prop de 50 dones que formen o han format part del col·lectiu durant aquests 10 anys; un vermut; una parada per Sant Jordi; el sorteig d’una panera; una taula rodona feminista i un calendari solidari per al 2024, a més de la creació d’un marxandatge commemoratiu a càrrec de la il·lustradora Cristina Gallardo Cendra.

Tot i que va néixer amb l’objectiu d’organitzar la jornada del 8 de març al Baix Penedès, amb el temps ha anat ampliant fronteres i també l’òptica d’actuació més enllà del feminisme per convertir-se també en un espai antiracista, anticapitalista, antifeixista i defensor del col·lectoiu LGTBI+.

En els seus 10 anys d’història des de La Ruda s’han dut a terme infinitat d’iniciatives que finalment s’ha vist, diuen, que hi ha hagut “un canvi social positiu que ha anat a favor nostre”. A banda de la defensa de propostes avui cada cop més habituals com els punts lila o el el Carnaval lliure de sexisme, La Ruda ha impulsat campanyes com ara la de “Jo també vull ser diable” de foment de l’accés de dones als balls de diables; la publicació de calendaris solidaris; l’acompanyament a les víctimes de violència masclista; formacions i xerrades diverses, així com les jornades reivindicatives del 25-N, Dia contra les Violències Masclistes, o el 8M, Dia de la Dona Treballadora.

També et pot interessar

Comentaris