Zaballa repeteix a la llista del PSC amb l’objectiu de liderar Seguretat Ciutadana

L’actual regidor de Drets Socials, que ocuparà el número 6 a la candidatura, proposa complementar la tasca policial amb agents socials diürns i nocturns

Ramon Zaballa ha reforçat el seu compromís amb la candidatura de Francisco Romero al capdavant del PSC amb la voluntat de formar part d’un equip guanyador. En el cas d’aconseguir-ho, l’actual regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca serà la cara visible d’una àrea que es considera prioritària, la de Seguretat Ciutadana, un dels temes que més preocupa la ciutadania actualment. Per això, Zaballa es proposa treballar de manera transversal en diferents direccions. Una d’elles passa per la redacció d’un Pla de Civisme, que ha de servir per millorar la convivència a Vilafranca.

Altres accions previstes en el cas que la candidatura resulti guanyadora és la instal·lació de lectors de matrícules en totes les entrades a Vilafranca i la coordinació tant amb els diferents cossos policials com amb les policies locals de la Vegueria. Precisament sobre la Policia Local, Ramon Zaballa considera que “tenim bons professionals però ens falten recursos humans i materials”. En aquest sentit, els socialistes es proposen complementar la tasca de la Policia Local amb educadors socials i agents socials nocturns i diürns, un model que està funcionant amb èxit en localitats com ara Santa Coloma de Gramenet i que ha de servir per “tenir ulls i oïdes quan la Policia Local no pot actuar”. Així mateix, Zaballa es proposa fer reunions periòdiques amb les associacions de veïns, entitats, sindicats i Policia Local per reforçar “el treball col·laboratiu sumant esforços” i amb el convenciment que es pot donar el tomb a la situació implementant “la seguretat integral i la sensació de seguretat” entre la ciutadania.

Una de les primeres accions que Ramon Zaballa voldrà dur a terme com a responsable màxim de la seguretat ciutadana a Vilafranca serà “instal·lar el despatx de regidor a la mateixa comissaria de policia” per tenir, diu, la màxima presència possible i treballar colze a colze amb el cos. En relació amb les instal·lacions policials, el candidat Francisco Romero va recordar que en aquest sentit “tenim un projecte molt motivador com és el trasllat de la comissaria a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil”.

Ramon Zaballa entoma l’encàrrec de Romero “amb ganes i il·lusió” la que serà la seva quarta legislatura formant part de la candidatura del PSC, en aquesta ocasió ocupant el número 6 de la llista.

També et pot interessar

Comentaris